Blog

LinkedIn Stories, 4 redenen waarom het interessant is voor jouw bedrijf

  • 28-09-2020
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Stories op social media zijn in. Instagram heeft ze, Facebook heeft ze, zelfs Whatsapp heeft ze. En sinds kort heeft LinkedIn ze ook. Waardevol of onzin? In deze blog zet Djoea van Zanten vier redenen op een rij waarom het interessant kan zijn om LinkedIn Stories te gebruiken voor jouw bedrijf.

Jouw dagelijkse verhaal

In mei heeft LinkedIn een nieuwe functionaliteit gelanceerd: LinkedIn Stories. Daarmee sluiten ze zich aan in het rijtje van platformen als Facebook, Instagram en Whatsapp. Stories bestaan uit tijdelijke, mobiele content waarmee je je dagelijkse verhaal vertelt. Die content staat 24 uur online en dan is het weer weg.

1. Deel authentieke content

Het leuke van Stories is dat het een soort live-effect heeft. Dat is het niet helemaal natuurlijk, maar het heeft wel dat vluchtige en is maximaal een dag oud. Daardoor komt het ook heel dichtbij, de content is vaak heel authentiek, misschien zelfs wel met een rauw randje. Je geeft je publiek een stukje inzage in wat er op dat moment speelt in jouw zakelijke leven. Zo kun je bijvoorbeeld je volgers meenemen in jouw creatieve proces. Wat ben je aan het maken of aan het programmeren, wat gebeurt er tijdens een workshop of waar loop je tegenaan bij het organiseren van je evenement? Je laat op een makkelijke en authentieke manier zien wat zich afspeelt achter de schermen van jouw bedrijf en dat zorgt voor verbinding. En verbinding is precies wat je wilt.

2. Breng een speciale aanbieding onder de aandacht. Maar niet te veel graag…

Je kunt Stories ook inzetten om een speciale aanbieding onder de aandacht te brengen. Post een foto met een stukje tekst of een video waarin je vertelt wat voor gave aanbieding je hebt of waarin je mensen uitnodigt voor je webinar of ontbijtsessie. Als mensen daarop reageren, komt hun reactie in je LinkedIn-chatbox binnen, dus je hebt direct contact met ze. Doe dit echter niet te vaak, anders word je een soort reclametijdlijn en daar zit niemand op te wachten. Uiteindelijk blijft het cruciaal dat je waarde toevoegt.

3. Zet je content net iets meer in de spotlights

Waarom zou je content delen via LinkedIn Stories, en niet op je bedrijfspagina of via je persoonlijke profiel? Stories staan bovenaan in de mobiele app. Op het moment dat jij iets plaatst is jouw Story zichtbaar voor iedereen die op dat moment in de mobiele app van LinkedIn zit. Van jouw bijdragen op je tijdlijn moet je maar afwachten wie het ziet. Stories zijn dus ook een mooie manier om bestaande content even wat meer in de spotlights te zetten.

4. Zorg voor net dat beetje meer verbinding

LinkedIn is een zakelijk, professioneel platform. Stories geeft LinkedIn iets meer dat ‘social’ gevoel, het speelt meer in op onze behoefte aan verbinding. Het zorgt voor een mooie balans tussen toegevoegde waarde bieden, het doel van elk bedrijf en elke ondernemer, en het menselijke contact waar we vandaag de dag meer behoefte aan hebben dan ooit.

Getriggerd?

Natuurlijk weet je zelf prima hoe je je potentiële klanten het best benadert. Wil je toch eens gebruik maken van onze ervaring? Doe mee aan een van onze (online) evenementen of plan een gesprek met mij of een van mijn gepassioneerde collega’s.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.