Blog

Maximale conversie uit je LinkedIn campagnes

  • 10-06-2022
  • In: Blog
  • Door: Michael Hakvoort

Adverteren op LinkedIn kan veel voordelen hebben, daarover ging onze vorige blog. Maar je wil natuurlijk wel alles uit je advertenties halen. In deze blog kijken we naar hoe je maximale conversie haalt uit je LinkedIn-campagnes.

Data, media en creatie

Vorige week hebben we het gehad over waarom je op LinkedIn zou moeten adverteren. Goed. Je bent overtuigd, maar uiteraard wil je maximale conversie halen uit je advertenties. Daarvoor heb je drie gereedschappen: data, media en creatie. Als die drie perfect zijn, heb je een goede campagne. Hoe ziet dat er dan uit?

1. Data

Hierover heb ik het gehad in mijn vorige blog.

Door de data van LinkedIn te gebruiken, kun je je campagne heel gericht targetten zodat je precies bij je doelgroep terecht komt. Dat vergroot de kans dat je direct de juiste lead hebt: een kwalitatief goede lead.

2. Media

Media gaat over de juiste context. Klopt het verwachtingspatroon van je doelgroep overeen met je boodschap?

3. Creatie

Creatie gaat over de combinatie van de tekst en het beeld dat je gebruikt in je advertentie.

Daarbij is het belangrijk dat je laat zien dat je je doelgroep kent. Dat kan ‘m zitten in heel kleine dingen. Begin je advertentie bijvoorbeeld met: ‘Ben jij een IT-manager in de zorg, dan ….’. Elke IT’er in de zorg zal zich aangesproken voelen en leest verder. Vervolgens schets je een probleem waarin herkenning ook weer heel belangrijk is. En als de lezers zich herkennen in zowel de persona als in het probleem dat jij schetst, is de kans heel groot dat ze doorklikken om jouw whitepaper te lezen, je webinar bij te wonen of wat je conversiedoel ook is.

Everyone is not your customer

Dat aanspreken van je doelgroep – ben jij die IT’er in de zorg of ben jij de directeur van een scholengemeenschap? – voelt voor veel ondernemers zo kinderlijk eenvoudig, dat ze het niet doen.

Ze gaan naarstig op zoek naar een leukere, creatievere tekst of gevattere opening die een breder publiek aanspreekt, maar dat is nou juist een grote valkuil.

Op het moment dat je een conversiecampagne draait, moet je je doelgroep heel helder afbakenen. ‘C-level binnen B2B’, dat is geen doelgroep, dat is feitelijk iedereen die beslissingsbevoegd is. Die groep is veel te breed. Dat zijn misschien wel jouw potentiële klanten, maar voor een campagne werkt dat niet. Je kunt dan namelijk nooit die herkenbaarheid oproepen en elke milliseconde dat iemand moet nadenken of het wel of niet relevant is, is verlies op conversie.

Een CFO denkt nu eenmaal anders dan een CEO en een IT’er is nu eenmaal geen schooldirecteur. Juist als de drie bovengenoemde gereedschappen – data, media en creatie – wil alignen, moet je keuzes maken, moet je kiezen voor een helder afgebakende doelgroep Alleen dan kan je zorgen voor herkenbaarheid.

Veel bedrijven vinden het moeilijk om die keuze te maken – we kunnen met zo veel verschillende partijen zakendoen. Mijn advies is om één verbindende factor te vinden waarmee je je doelgroep kunt aanspreken en waarin ze zich herkennen. Vaak zijn dat beroepsgroepen of branches. Denk bijvoorbeeld aan de beroepsgroep tandartsen of de supermarktbranche.

Denk niet in oplossingen

Er is nog een valkuil. Veel bedrijven willen direct van de herkenning naar de oplossing: kijk, hoe geweldig wij zijn, deze oplossing kunnen we je bieden. Niet doen, dat schrikt af, ondanks dat je oplossing misschien prima is.

Wees terughoudend, geef niet direct de clue van je oplossing weg. Laat zien dat je het probleem van je doelgroep begrijpt en bied ze jouw content aan waarin ze rustig kunnen nalezen – of luisteren – hoe jij met dat probleem omgaat.

De beste conversie haal je door niet door met je oplossing te adverteren, maar door het probleem van je doelgroep te benoemen.

Call-to-action

Heb je je doelgroep eenmaal zo ver dat ze jouw boodschap tot zich hebben genomen, dan moet je natuurlijk nog afsluiten met een call-to-action. Hou die kort en simpel.

De inleidende tekst doet grotendeels al het werk. Wil iemand vervolgens meer weten, maak dat dan zo eenvoudig mogelijk. Klik hier om het whitepaper te downloaden, om je in te schrijven voor het webinar of om de video te bekijken, is voldoende.

Zorg dat mensen niet na moeten denken en laat niets aan het toeval over.

Meer leren over LinkedIn?

Meld je aan voor onze masterclass ‘Social selling met LinkedIn’. Daarin leer je hoe je ook zonder adverteren succesvol kunt zijn op LinkedIn. Inhoudelijk even de diepte in? Maak een afspraak!

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.