Meer volgers op je LinkedIn bedrijfspagina? Zo doe je dat!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meer volgers op je LinkedIn bedrijfspagina? Zo doe je dat!

Niels Janszen

Herken je je erin, dat je met een prachtig opgemaakte Linkedin bedrijfspagina verwachtingsvol wacht op nieuwe volgers? Die tijden zijn voorbij: met deze 4 tips neem je het heft in eigen handen! Lees hoe je met een aantal handelingen meer bezoekers naar je bedrijfspagina krijgt.

Hoe het werkt

LinkedIn kent een hele duidelijke scheiding tussen een bedrijfspagina en een privé profiel. Zo kun je LinkedIn-gebruikers bijvoorbeeld geen uitnodiging sturen om je bedrijfspagina te volgen. Gelukkig zijn er een aantal middelen voorhanden om je nieuwe volgers te bereiken:

  1. Nodig privé connecties uit voor je bedrijfspagina
  2. Deel een nieuwsbericht op je privé tijdlijn en in je LinkedIn groepen
  3. Maak je LinkedIn pagina kenbaar in je e-mailhandtekening
  4. Plaats een LinkedIn 'volg' knop op je website

 

1. Privé connecties uitnodigen

  •  Ga naar Nieuw bericht (zie hieronder)
    schermafbeelding-2017-01-18-om-10-36-04
  • Linkedin Nieuw bericht maken
    Wie slaat er nu een oprechte email in de wind? Schrijf een persoonlijk bericht aan je connecties van wie je echt graag wilt dat ze je bedrijfspagina gaan volgen. In het venster dat er verschijnt kun je de email versturen aan je potentiële volgers.

 

2. Nieuwsbericht delen

Wanneer je een nieuwsbericht plaatst op je bedrijfspagina, komt deze ook naar voren op de startpagina. Hup, gauw daar naartoe om deze te delen!

Stap 1: Klik op Home en scroll naar je bericht.
Stap 2: Klik op Share. Je ziet een pop-up verschijnen waarin je kunt aangeven met wie je dit bericht wilt delen.
Stap 3: Vink optie 1 en 2 aan, maar laat optie 3 uit staan. Je hebt immers al persoonlijk gevraagd of ze je willen volgen.
Stap 4: Typ een reactie in het veld onder Share an update. Maak bij 'Post to groups' een keuze in welke discussiegroepen je jouw bericht wilt delen.
Stap 5: Klik op Share en al je persoonlijke connecties krijgen eveneens het nieuwsbericht te zien op hun tijdlijn.
 

3. Linkedin in je e-mail

Heb jij al een Linkedin icoon in je e-mailhandtekening staan? Perfect! Mocht je dit nog niet hebben gedaan, is het zeker aan te raden om hiervan gebruik te gaan maken.
 

4. Linkedin op je website

Uiteraard kun je deze iconen ook op je website plaatsen. Hiermee zorg je ervoor dat je bezoekers langer in contact zijn met jouw bedrijf, maar in dit geval met je LinkedIn bedrijfspagina. Laat zien dat je Social Media gebruikt!
Er zijn natuurlijk voldoende andere methoden waar je aan kunt denken. Maar dit is een hele goede start. Vanzelfsprekend is het slim om alle medewerkers de bedrijfspagina te laten volgen, maar ook je klanten en prospects uit te nodigen om de bedrijfspagina te volgen. Als zij vervolgens jouw updates gaan delen, dan wordt het bereik direct weer groter. Mocht je nog andere slimme ideeën hebben, laat het ons weten. Loop je vast bij het plaatsen van berichten? Lees dan nog eens onze tip over het plaatsen van updates in LinkedIn.
 

Gratis Masterclass Social Selling

Wil jij weten hoe je LinkedIn - en social media kanalen in het algemeen- kunt inzetten in je verkoopproces? Kom dan naar onze gratis masterclass Social Selling.
 
Vind je deze tip leuk, waardevol of interessant? Geef een reactie of deel het met je volgers via de social media deel knoppen! Succes!

14
Reageer op dit artikel

avatar
6 Comment threads
8 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
KristelMarielpaulienMariëtte GewaldDjoea Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
paulien
Gast
paulien

Hoe kan ik zien welke mensen/bedrijven onze bedrijfspagina volgen?

Mariëtte Gewald
Gast

Ik wil graag de link naar mijn bedrijfspagina in mijn email handtekening plaatsen, echter krijg ik alleen maar de link voor mijn eigen pagina te zien.

Maritta
Gast
Maritta

Ik ben nu beheerder van een bedrijfspagina, maar ik wil graag nog een bedrijfspagina aanmaken. Dit lukt helaas niet, kan dit ook niet of is er een andere oplossing voor?

Djoea
Gast
Djoea
Gast
M. Droog
Gast
M. Droog

Ik merk dat als ik een @ wil gebruiken in de bedrijfspagina van mijn werk er niet automatisch een naam verschijnt. Kort LinkedIn zelf urls in? Is het ook mogelijk om bij bedrijfspagina’s artikelen te schrijven?

Joël
Beheerder

Goedemorgen,
Wanneer je een update deelt of commentaar plaatst onder een update van iemand anders, is het inderdaad mogelijk om door middel van @ te refereren naar een persoon of bedrijf. Op dit moment werkt dit alleen in de comment sectie. Ik verwacht dat dit spoedig ook weer mogelijk is wanneer je een update plaatst op een bedrijfspagina. Verder is het zeker mogelijk om op je bedrijfspagina artikelen te schrijven! Het beste is om een artikel te plaatsen op de blogpagina van je website en deze te delen op LinkedIn, zie de uitleg bij Sanne’s berichtje.
Succes!

Sanne
Gast

Hallo, ik heb een vraagje. Vanuit onze website willen we nieuwsberichten delen op social media. Echter lukt het mij niet als ik het bericht op linkedin wil delen, hoe ik dan op de bedrijfspagina krijg. Ik zie alleen de persoonlijke pagina? Groetjes, Sanne

Immelda Oord
Editor

Hoi Sanne, Het delen van een bericht op je bedrijfspagina is een goed idee om van je pagina een succes te maken! Zorg er wel voor dat je beheerder bent van de bedrijfspagina. Hier de stappen: 1) Ga naar de bedrijfspagina 2) Plak de URL van het nieuwsbericht in het veld “een update delen” 3) Geef het bericht een leuke titel 4) klik op ‘Delen’ Tip 1: Zodra je de URL hebt geplakt zal LinkedIn een plaatje(post) genereren. Wanneer je vervolgens de URL weghaalt blijft deze gewoon staan. Zo zie je de URL niet in je titel en is je… Lees verder »

Jolanda
Gast

kun je ook vanuit je bedrijfspagina andere bedrijfspagina’s volgen?
Dus niet vanuit je privé LinkedIn?

Immelda Oord
Editor

Hi Jolanda,

Bedankt voor je vraag! Helaas is niet mogelijk om met je bedrijfspagina andere bedrijven te volgen. Dit is alleen vanuit je persoonlijke pagina mogelijk. Mocht je meer vragen hebben rondom linkedin kom dan een keer gezellig langs op onze maandelijkse masterclass social selling met LinkedIn. Tijdens deze gratis masterclass bespreken wij o.a. hoe je meer business kan halen uit je persoonlijke en bedrijfs pagina. Ik hoop je hiermee geholpen te hebben.

Met vriendelijke groet,
Immelda Oord