Meer volgers op je LinkedIn bedrijfspagina? Zo doe je dat!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief
MMM-hoe-krijg-ik-meer-volgers-op-mijn-linkedin-bedrijfspagina2

Meer volgers op je LinkedIn bedrijfspagina? Zo doe je dat!

Mariël Kroon

Een LinkedIn bedrijfspagina kan voor veel bedrijven enorm veel toegevoegde waarde leveren binnen de marketingstrategie. Maar goed, dan heb je zo’n pagina en vervolgens volgt (bijna) niemand deze. Herken je dat? En hoewel het aantal volgers geen doel zou moeten zijn in een strategie (hooguit een mijlpaal) helpt het natuurlijk wel. Met deze tips neem je het heft in eigen handen! Lees hoe je met een aantal handelingen meer bezoekers naar je bedrijfspagina krijgt.

 

Hoe het werkt

LinkedIn kent een hele duidelijke scheiding tussen een bedrijfspagina en een privé profiel. Zo kun je LinkedIn-gebruikers bijvoorbeeld geen uitnodiging sturen om je bedrijfspagina te volgen. Gelukkig zijn er een aantal middelen voorhanden om je nieuwe volgers te bereiken:

 1. Het begint bij je eigen mensen
  Zorg dat alle medewerkers van jullie organisatie (die een LinkedIn profiel hebben), gekoppeld zijn aan de LinkedIn bedrijfspagina. Dit gebeurt automatisch op het moment dat ze bij het bedrijf werken. Vraag ze vervolgens de content die gedeeld wordt op de LinkedIn bedrijfspagina te liken en/of te delen.
 2.  

 3. Gebruik je website (en andere kanalen)
  Gebruik je website om mensen door te verwijzen naar je LinkedIn bedrijfspagina. Plaats een LinkedIn logo (bijvoorbeeld bij je contactgegevens) om geïnteresseerden door te verwijzen naar je LinkedIn bedrijfspagina. Laat zien dat je Social Media gebruikt! Dit geldt ook voor andere kanalen zoals je e-mailhandtekening en zelfs je andere social media platforms.
 4.  

 5. Deel content
  Aan het eind van de dag is er maar één echte reden waarom mensen je bedrijfspagina volgen en dat is omdat er iets (waardevols) te volgen valt. Deel daarom regelmatig content. Denk hierbij aan de blogs van je website, bedrijfsnieuws, video’s, interessante verhalen, maar ook vacatures. Hoe meer relevante content je deelt, hoe groter de aantrekkingskracht is.
 6.  

 7. Exclusieve content
  Veel van de content die je op de LinkedIn bedrijfspagina deelt, deel je waarschijnlijk ook op andere kanalen. Dat is in de basis prima. Echter kan het helpen om (sommige) content exclusief aan te bieden op de LinkedIn bedrijfspagina, waardoor het interessanter wordt om deze te volgen. Je kunt er ook voor kiezen om ‘first notice’ principe toe te passen en de content op de LinkedIn bedrijfspagina 24 uur eerder te delen dan op de andere kanalen. Ook hierdoor is het interessant om deze te volgen. Benoem dit vervolgens op je andere kanalen, zodat je geïnteresseerden doorverwijst naar de juiste plek om als eerste op de hoogte te zijn.
 8.  

 9. Link vanuit externe blogs en artikelen
  Publiceren jullie wel eens content op andere kanalen, blogs of platformen? Vergeet daarbij niet te linken naar de LinkedIn bedrijfspagina. Via externe kanalen bereik je een breder publiek en het is zinvol om dit publiek de kans te geven om meer te leren over jullie bedrijf.
 10.  

 11. Vergeet de analytics niet
  Kijk regelmatig in de analytics van je LinkedIn bedrijfspagina. Zo kun je zien welke content beter werkt dan andere. Ook vind je hier verschillende cijfers over de volgers en bezoekers van je LInkedIn bedrijfspagina. Gebruik deze om je content nog passender te maken.
 12.  

 13. Interactie met je publiek
  Des te meer interessante content je publiceert, des te groter de kans dat mensen gaan reageren op je content. Laat de kans om in gesprek te gaan niet liggen. Hoe meer volgers je daadwerkelijk betrekt in je verhaal, hoe beter.
 14.  

 15. Help mensen herinneren (om je LinkedIn bedrijfspagina te volgen)
  Wanneer je regelmatig content deelt die waarde toevoegt voor je volgers is het niet erg om zo nu en dan te vragen om je pagina te volgen. Post een kort bericht, een video of een afbeelding waarmee je mensen herinnert om je LinkedIn bedrijfspagina te volgen. Let hierbij op dat je dit niet te vaak doet in verhouding met je andere content. Herinner vooral jezelf dat het gaat om waarde leveren aan je volgers en niet andersom.
 16.  

 17. Maak je bedrijfsprofiel compleet
  Dit is een open deur, maar gaat stiekem toch vaak fout. Maak de LinkedIn bedrijfspagina compleet door alle informatie volledig in te vullen. Niemand volgt een pagina waarvan ze geen idee hebben waarover het eigenlijk gaat.
 18.  

 19. Maak gebruik van hashtags
  Ook LinkedIn ondersteunt inmiddels het gebruik van #hashtags. Door hashtags toe te voegen aan de updates op je LinkedIn bedrijfspagina zorg je dat deze content vindbaar wordt voor mensen die je pagina (nog) niet volgen. Er zijn meerdere populaire hashtags waarop regelmatig gezocht wordt door heel veel mensen. Door deze toe te voegen aan je updates, komen deze naar voren in de zoekresultaten.
 20.  

 21. Communiceer branche specifiek
  Hoe je het ook went of keert. Vrijwel iedere LinkedIn gebruiker is voornamelijk geïnteresseerd in updates over z’n eigen branche, z’n eigen markt, z’n eigen problemen en kansen. Door updates te delen die antwoord geven op vragen binnen een specifieke branche of markt, zorg je dat je onder de aandacht komt van deze doelgroep. Deel jullie kennis, ervaring en tips voor specifieke branches en je zult merken dat je vanzelf relevant wordt om te volgen.
 22.  

 23. Andere social media platforms
  Interessante update gedeeld op je LinkedIn bedrijfspagina? Deel deze ook eens via je andere kanalen. Op deze manier breng je jullie Facebook en Twitter volgers op de hoogte van de LinkedIn bedrijfspagina.
 24.  

 25. Content promoten
  Naast alle mogelijkheden om jullie publiek te ‘verleiden’ om je LinkedIn bedrijfspagina te volgen op het gebied van content en externe kanalen kun je natuurlijk ook campagnes draaien via LinkedIn. Via de LinkedIn campagne-manager kun je de update promoten en onder de aandacht brengen van je doelgroep. Hiervoor zul je wel mediabudget moeten betalen, maar met een goede B2B propositie kan dat het zeker waard zijn. Let op, het is vrij makkelijk om snel en veel geld uit te geven aan LinkedIn campagnes, maar het is minder makkelijk om er ook daadwerkelijk resultaat uit te halen. Lees je daarom eerst goed in, voordat je aan de slag gaat, of maak gebruik van een specialist.

 

Gratis Masterclass Social Selling

Wil jij weten hoe je LinkedIn - en social media kanalen in het algemeen- kunt inzetten in je verkoopproces? Kom dan naar onze gratis masterclass Social Selling.

 
Vind je deze tip leuk, waardevol of interessant? Geef een reactie of deel het met je volgers via de social media deel knoppen! Succes!

 

Meer B2B klanten?
Check ons Whitepaper!

Bezoek onze gratis workshops!

Praktische tips in jouw
tijdlijn? Volg ons!

16
Reageer op dit artikel

avatar
7 Comment threads
9 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
djoea van zantenNadineKristelMarielpaulien Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Nadine
Gast

Ik wil als bedrijf andere mensen volgen en reageren op hun content. Kan dat alleen vanuit een persoonlijke pagina?

djoea van zanten
Beheerder

Beetje late reactie. Maar beter laat dan nooit. Als bedrijf kun je niet anderen volgen. Je kunt uiteraard wel met je volgers in gesprek op je eigen bedrijfspagina.

paulien
Gast
paulien

Hoe kan ik zien welke mensen/bedrijven onze bedrijfspagina volgen?

Mariëtte Gewald
Gast

Ik wil graag de link naar mijn bedrijfspagina in mijn email handtekening plaatsen, echter krijg ik alleen maar de link voor mijn eigen pagina te zien.

Maritta
Gast
Maritta

Ik ben nu beheerder van een bedrijfspagina, maar ik wil graag nog een bedrijfspagina aanmaken. Dit lukt helaas niet, kan dit ook niet of is er een andere oplossing voor?

Djoea
Gast
Djoea
Gast
M. Droog
Gast
M. Droog

Ik merk dat als ik een @ wil gebruiken in de bedrijfspagina van mijn werk er niet automatisch een naam verschijnt. Kort LinkedIn zelf urls in? Is het ook mogelijk om bij bedrijfspagina’s artikelen te schrijven?

Joël
Beheerder

Goedemorgen,
Wanneer je een update deelt of commentaar plaatst onder een update van iemand anders, is het inderdaad mogelijk om door middel van @ te refereren naar een persoon of bedrijf. Op dit moment werkt dit alleen in de comment sectie. Ik verwacht dat dit spoedig ook weer mogelijk is wanneer je een update plaatst op een bedrijfspagina. Verder is het zeker mogelijk om op je bedrijfspagina artikelen te schrijven! Het beste is om een artikel te plaatsen op de blogpagina van je website en deze te delen op LinkedIn, zie de uitleg bij Sanne’s berichtje.
Succes!

Sanne
Gast

Hallo, ik heb een vraagje. Vanuit onze website willen we nieuwsberichten delen op social media. Echter lukt het mij niet als ik het bericht op linkedin wil delen, hoe ik dan op de bedrijfspagina krijg. Ik zie alleen de persoonlijke pagina? Groetjes, Sanne

Immelda Oord
Editor

Hoi Sanne, Het delen van een bericht op je bedrijfspagina is een goed idee om van je pagina een succes te maken! Zorg er wel voor dat je beheerder bent van de bedrijfspagina. Hier de stappen: 1) Ga naar de bedrijfspagina 2) Plak de URL van het nieuwsbericht in het veld “een update delen” 3) Geef het bericht een leuke titel 4) klik op ‘Delen’ Tip 1: Zodra je de URL hebt geplakt zal LinkedIn een plaatje(post) genereren. Wanneer je vervolgens de URL weghaalt blijft deze gewoon staan. Zo zie je de URL niet in je titel en is je… Lees verder »

Jolanda
Gast

kun je ook vanuit je bedrijfspagina andere bedrijfspagina’s volgen?
Dus niet vanuit je privé LinkedIn?

Immelda Oord
Editor

Hi Jolanda,

Bedankt voor je vraag! Helaas is niet mogelijk om met je bedrijfspagina andere bedrijven te volgen. Dit is alleen vanuit je persoonlijke pagina mogelijk. Mocht je meer vragen hebben rondom linkedin kom dan een keer gezellig langs op onze maandelijkse masterclass social selling met LinkedIn. Tijdens deze gratis masterclass bespreken wij o.a. hoe je meer business kan halen uit je persoonlijke en bedrijfs pagina. Ik hoop je hiermee geholpen te hebben.

Met vriendelijke groet,
Immelda Oord