Blog

Meer volgers op je LinkedIn-bedrijfspagina, zo doe je dat!

  • 28-12-2020
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Behalve de privéprofielen kent LinkedIn ook bedrijfspagina’s. Zo’n bedrijfspagina kan een belangrijke rol spelen binnen je marketingstrategie. Maar hoe zorg je dat je bedrijfspagina zichtbaar is en gevolgd wordt door je doelgroep? In deze blog geef ik je 15 tips en tricks die gelijk toepasbaar zijn en direct resultaat opleveren: meer volgers op je LinkedIn-bedrijfspagina.

1. Zorg voor een geoptimaliseerde bedrijfspagina

Als je een bedrijfspagina aanmaakt, zorg dan dat deze geoptimaliseerd is. Vul alles wat er valt in te vullen ook daadwerkelijk in: je website, contactgegevens, wat informatie over je bedrijf, een logo en een achtergrondafbeelding in het juiste formaat. Zorg dat je basis staat. Dat klinkt als een open deur, maar toch zie ik het hier vaak fout gaan. En geef toe, zou je zelf een bedrijfspagina volgen waarvan je geen idee hebt waar het over gaat?

2. Check wie je volgers zijn

Sinds kort is het mogelijk te zien welke personen jouw LinkedIn-bedrijfspagina volgen. Laat iemand van sales een deepdive nemen in deze data. Ongetwijfeld zitten hier nog interessante leads tussen waarmee je nog niet in gesprek bent. Stuur ze gerust een connectieverzoek met een persoonlijke boodschap. Dit kan best even werk zijn de eerste keer, maar daarna kan je het eenvoudig wekelijks even bijhouden.

3. Koppel je pagina aan drie hashtags

Behalve aan je content, kun je ook aan je pagina maximaal drie hashtags toevoegen die waardevol voor je zijn. Welke drie? Dat hangt natuurlijk af van wat er belangrijk is voor je doelgroep. Gebruik de zoekbalk om te zoeken op een aantal hashtags, zo zie je hoeveel volgers die hashtag heeft en hoe relevant die zijn voor jouw buyer persona.

4. Gebruik hashtags in je content

Door ook hashtags toe te voegen aan de content die je op LinkedIn-bedrijfspagina plaatst, kun je ook deze content beter richten op je doelgroep.

5. Vergeet je SEO niet

Net als je website wordt ook je LinkedIn-bedrijfspagina geïndexeerd door Google. Wil je beter gevonden worden, zorg dan dat de teksten op je bedrijfspagina zijn geoptimaliseerd.

6. Gebruik de volg-knop

Op je LinkedIn-bedrijfspagina zit een knop ‘Volgen’. Zorg dat ook je andere uitingen – je website, de e-mailhandtekening onder je nieuwsbrief, je eigen e-mailhandtekening en die van je medewerkers, overal waar je actief bent – die knop ook duidelijk zichtbaar is. Maak het mensen gemakkelijk je te volgen.

7. Vraag mensen je te volgen

Als beheerder van een LinkedIn-bedrijfspagina kun je je netwerk uitnodigen je te volgen. Wanneer je regelmatig content deelt die waarde toevoegt, is het prima om dat zo nu en dan te doen.

8. Zorg voor relevante content

Je LinkedIn-bedrijfspagina moet natuurlijk wel de moeite waard zijn om te volgen. Zorg dat je content post die relevant is voor je doelgroep. Maar zorg ook dat je bepaalde content eerst op je bedrijfspagina deelt, of zelfs alleen op je bedrijfspagina deelt. Zo krijgt je pagina een bepaalde exclusiviteit.

9. Vind de juiste balans tussen zakelijke en persoonlijke content

We hebben het hier weliswaar over je bedrijfspagina, maar vergeet niet: bedrijven doen geen zaken met bedrijven. Business to business is human to human. Je mag dus best zo nu en dan iets persoonlijks delen of je volgers een kijkje achter de schermen gunnen door bijvoorbeeld LinkedIn Stories in te zetten.

10. Tag bedrijven en personen

Als je leuke, inspirerende content deelt en er is reden om andere mensen of bedrijven in te taggen, doe dat dan ook. De kans dat zij jouw post weer liken en sharen is groot. Zo kom je bij nog meer mensen in je doelgroep op de radar.

11. Zorg dat je medewerkers goed gekoppeld zijn aan je bedrijfspagina

Als het goed is, geven je medewerkers in hun eigen profiel aan dat ze bij je werken. Toch zijn die profielen vaak niet goed gekoppeld aan jouw bedrijfspagina, hetzij omdat je de bedrijfspagina pas recent hebt aangemaakt, hetzij omdat er in het verleden iets niet goed is gegaan. Vraag je medewerkers te controleren of de koppeling van hun profielpagina naar jouw bedrijfspagina klopt.

12. Vraag je medewerkers je content te liken en te delen

Als je content deelt op je LinkedIn-bedrijfspagina, vraag je medewerkers dan deze content te liken en – beter nog – ook te delen. Vraag ze dat om dat bij voorkeur binnen het eerste half uur te doen. Hoe eerder er een reactie komt, hoe beter je zichtbaarheid.

13. Interacteer en zorg voor engagement

Als iemand commentaar geeft op je post of als iemand jouw post deelt, reageer daar dan op. Zo creëer je interactie en engagement.

14. Promoot je content

Met wat mediabudget kun je je content ook een extra boost geven en zo de kans vergroten dat het op de tijdlijn van je doelgroep komt.

15. Meet, leer en ontwikkel

Bekijk regelmatig in de LinkedIn Page Analytics welke content beter werkt dan andere. Hier vind je ook verschillende cijfers over de volgers en bezoekers van je LinkedIn-bedrijfspagina. Gebruik deze gegevens om je content nog passender te maken.

Meer weten?

Wil je meer volgers op je LinkedIn-bedrijfspagina? Bekijk dan direct gratis onze webinar.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.