Blog

Mijn journey bij Make Marketing Magic: tips vanuit de praktijk

  • 10-06-2016
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Graag willen we je voorstellen aan onze marketingmanager Immelda. Toen ze twee jaar geleden bij ons startte, begon ze aan een journey. Een interessante reis vol ontdekkingen en verrassingen. Nu ze hier goed en wel op haar plek zit en een leerproces heeft doorlopen, wil ze haar verworven inzichten met je delen!

Waarom is dat zo belangrijk?

Wij merken dat veel ondernemers de content zelf wel met hun doelgroep delen, maar dit niet aan hun medewerkers vragen. En dat is jammer, want ieder van je medewerkers heeft een uniek netwerk. Je zult versteld staan van het verschil dat je maakt wanneer de content binnen die verschillende netwerken wordt verspreid. Op het moment dat je boodschap, de content die je de wereld instuurt, ook door je medewerkers op social media gedeeld wordt, dan vergroot je, je bereik aanzienlijk.

De ontdekking van mijn én onze WHY

Ruim twee jaar geleden kwam het leven in de schoolbanken voor mij tot een einde en was het tijd om terug te keren uit Zuid-Afrika. Ik had hier zes maanden gestudeerd en wist dat me in Nederland een nieuw leven te wachten stond. Ik had ‘grootse’ plannen en wilde verhuizen naar Amsterdam! Via een online zoektocht kwam ik bij Make Marketing Magic terecht. Enkele Skypegesprekken later viel het besluit: bij terugkomst zou ik bij deze frisse startup aan de slag gaan. Yes! De grote stap was gezet.

Ik wist nog niet goed wat ik kon verwachten en ik had slechts één wens: in het diepe springen, mijn potentie ontwikkelen en nieuwe dingen ontdekken. Maar wél volgens een plan: ik wilde véél leren en met name ervaren waar mijn kracht lag. En op dat punt vonden Make Marketing Magic en ik elkaar: we weten waar we naartoe streven en stellen een plan op om ons doel te bereiken – maar binnen dat plan laten we veel ruimte over voor nieuwe ontdekkingen en verrassende inzichten. Dat is een weerspiegeling van onze WHY: de reden waarom we doen wat we doen, oftewel onze drijfveer.

Bij Make Marketing Magic kreeg ik de kans om mij ontzettend snel te ontwikkelen. Na een maand stage te hebben gelopen, viel er onverwacht een marketingmanager uit en moest ik ‘even’ diens klanten overnemen. Wat was dat een uitdaging! Opeens moest ik leren wat een goede blog is en wat termen als ‘remarketing’ en ‘AdWords’ inhouden. Gelukkig had ik de ondersteuning van een heel team en werd ik van alle kanten geholpen. Ondertussen zijn klanten uitgegroeid tot relaties en werk ik met hen samen om hun bedrijven op de kaart te zetten. Het blijft voor mij zó mooi om ondernemers daarmee te helpen!

Natuurlijk waren er ook moeilijke momenten. Zo had ik tranen in mijn ogen bij het verliezen van mijn eerste klant. En hoe moest ik een ondernemer die stond te popelen om direct resultaat te zien, uitleggen dat 60% van zijn database niet meer bruikbaar was, omdat deze toch echt verouderd was?

Praktijktips voor de ondernemer

Nu, na ruim vierentwintig maanden bij Make Marketing Magic, merk ik dat ik van een stagiaire ben uitgegroeid tot een marketingmanager die in staat is om klanten een eerlijk en onderbouwd advies te geven. Dat komt doordat ik mijn doel gaandeweg steeds meer heb kunnen afbakenen en inhoud heb kunnen geven.

Op basis van mijn eigen journey adviseer ik je om de volgende twee punten glashelder te krijgen voor jezelf.

Formuleer je WHY.

Dit is ontzettend belangrijk. Heb je je WHY niet duidelijk, dan vaar je als het ware een richtingloze koers. Mensen die echt weten waar ze voor staan, bereiken hun doel veel gemakkelijker. Zij durven ook ‘nee’ te zeggen. Ze kiezen voor producten omdat ze mooie eindresultaten willen boeken; omdat ze geloven in wat ze doen. Doe dus alleen iets waarin je gelooft en waarvan je de toegevoegde waarde inziet. Alleen dán kun je kwaliteit leveren.

Schrijf op wat je wilt bereiken.

Formuleer je doel kort en bondig. Mijn doelstelling is bijvoorbeeld: “Ik wil meetbare resultaten boeken voor mijn klanten.” Post een dergelijke zin op je LinkedInprofiel en gebruik deze als grondslag voor al je activiteiten – hoe groot of klein ook. Maak je doel daarnaast concreet en leef ernaar. In het begin lijkt dit misschien een beetje vreemd, maar je zult merken dat je al snel de vruchten plukt van deze aanpak!

Het realiseren van je WHY gaat met vallen en opstaan en ik heb mijn precieze pad nog niet gevonden (als dat wel zo was geweest, was het leven natuurlijk wel heel gemakkelijk…!). Maar gelukkig heb ik daar nog wel even de tijd voor!

Dit was een enorme inspiratiebron voor mij, net als het blog over de WHY van Make Marketing Magic!

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.