Blog

Minder abracadabra, meer sales!

 • 09-07-2014
 • In: Blog
 • Door: Olivier Janssen

‘Voice-over-IP’ en ‘working in the cloud’, zomaar twee voorbeelden van typische ICT-termen waar de branche bol van staat. Gesneden koek natuurlijk voor iedere professional die werkzaam is in de ICT- of de telecombranche, maar vaak genoeg abracadabra voor anderen. Uw klanten bijvoorbeeld. Wilt u meer sales? Spreek dan de taal van uw doelgroep!
Van begrijpen naar bereiken naar verkopen

ICT- en telecombedrijven hebben vaak de neiging om te praten vanuit de technologie. Logisch, want dat is waar u goed in bent. Binnen uw branche wordt bovendien op dezelfde manier gesproken, dus merkt u niet dat jargon alleen binnen het vak begrijpelijk is. U gebruikt wellicht termen als VOIP, ASP, storage. Maar bent u zich er van bewust dat uw doelgroep in veel gevallen niet weet waar u het over heeft?
Om de pijnpunten van een klant te leren kennen is het noodzakelijk dat u de taal van de klant spreekt en dat hij u begrijpt. Pas als dit het geval is kunt u uw oplossing aan ze verkopen. Dat betekent dat u vaktermen anders moet uitleggen dan u gewend bent. Enkele termen begrijpelijk gemaakt:

 • Werken in the Cloud:
  online werken en gegevens online opslaan, dus voor iedereen beschikbaar en vanaf elke locatie;
 • VoIP:
  bellen via het internet tegen lagere telefoonkosten;
 • Storage virtualisatie:
  het helder beheren en weergeven van beschikbare digitale opslag op een computer;
 • Datacenterdiensten:
  data veilig opgeslagen; geen servers meer nodig op kantoor.

Zorg dat u een bestaand probleem begrijpelijk vertelt, want dat vergroot de kans dat uw klant uw oplossing koopt aanzienlijk. Spreek daarom dezelfde taal als uw klant en blijf daarmee de concurrentie weer een stapje voor!

Voor meer duidelijke taal over dit onderwerp kunt u uiteraard terecht bij Make Marketing Magic.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Waardepropositie

In deze whitepaper leggen wij je stap voor stap uit wat een goede waardepropositie is, waaraan deze moet voldoen en hoe je deze schrijft.

Social Strategie

In deze whitepaper legt onze social selling expert uit hoe jij in 5 stappen duurzame relaties met jouw prospects kan opbouwen via social media.

Succesvolle webinar

Webinars zijn populairder dan ooit, zeker in B2B. En dat is niet voor niets. Webinars zijn een fantastische manier om met jouw doelgroep te communiceren.

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.