De populariteit van video weblogs (afgekort naar vlogs) begon in 2005 met de eerste vlogger conferentie in New York. Het delen van video’s is sindsdien in een stroomversnelling terecht gekomen en we merken nu de enorme populariteit hiervan op kanalen zoals Youtube en Vimeo. Maar wat is het precies en waarom is het zo interessant om een vlog voor je bedrijf in te zetten?

VLOGGEN?

Een vlog is een blog waarbij de inhoud in een video wordt gepresenteerd. Deze video kun je in mum van tijd met je smartphone maken. Voor bedrijfscommunicatie is het echter wel belangrijk dat de video kwalitatief goed in elkaar steekt, waarbij het aan te raden is hiervoor professionele filmapparatuur te gebruiken.

Je kunt met een vlog bijvoorbeeld een nieuwsitem kort toelichten en binnen 60 seconden presenteren, zoals in deze ‘Sixty Seconds’ video. De volgende videoblog van Marlies van Schoonhoven-Sloot van DLA Piper geeft een goed beeld hoe je kort en bondig 1 specifiek kunt uitlichten.

Voorbeeld: ‘Sixty Seconds’ video

3 REDENEN OM TE VLOGGEN

Het produceren van een vlog is een slimme methode om extra verkeer naar je website te krijgen, maar ook om je communicatie met je prospects te personaliseren. Bekijk hieronder 3 voorbeelden waarom het aan te raden is te starten met een vlog:

Extra verkeer
Het inzetten van een bedrijfsvlog is een slimme methode om bijvoorbeeld de vindbaarheid van je website te verbeteren.

Geef je bedrijf een gezicht
Denk ook eens aan de inzet van video om je bedrijf een gezicht te geven naar je volgers. De persoonlijke aanpak maakt dat de drempel tot contact opnemen nog verder daalt en potentiële klanten dichter bij jouw inbox in de buurt komen.

Nieuwe kanalen
Youtube is ’s werelds nummer 2 zoekmachine (Bron: comScore, 2013) en biedt een podium voor iedereen met video materiaal. Mocht je nog geen gebruik maken van video om extra bezoekers naar je website te krijgen, dan is een korte video weblog een uitstekende start.

Enthousiast geworden over vloggen? Grijp deze kans aan om je bereik te vergroten! Stap over die drempel voor het maken van video content en maak je volgende blog met behulp van een camera.

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je volgers via bovenstaande knoppen!