Blog

Online zichtbaarheid verbeteren? Met een OPA weet je precies hoe!

  • 17-06-2022
  • In: Blog
  • Door: Youri Kuper

In de afgelopen jaren hebben we zo’n 1.600 bedrijven uit heel Europa geholpen met een Online Presence Assessment (OPA). Daarmee meten we hoe zo’n bedrijf het online doet en waar de kansen en uitdagingen zitten. Inmiddels hebben we ook ons eigen assessment eens goed tegen het licht gehouden en hebben we een volgende stap gezet. In deze blog vertelt Youri Kuper meer.

Wat is een Online Presence Assessment?

Eerst een stapje terug. Wat is zo’n Online Presence assessment eigenlijk?

Met de unieke Online Presence Assessment (OPA) leer je hoe je je website kunt optimaliseren en verbeteren en leer je de belangrijkste lessen die tot groei leiden. Het helpt je je marketingactiviteiten te prioriteren.

Elk bedrijf spendeert heel veel tijd aan marketing, maar ook vaak aan dingen die onderaan de streep weinig tot niets opleveren. Veel activiteiten doen er in de praktijk niet heel veel toe.

Wij hebben uitgezocht wat exact de elementen zijn die wel van cruciaal belang zijn als je het verschil wil maken. Daar zijn ruim tweehonderd elementen uit gekomen – denk aan je website, socialmediakanalen, waardepropositie – en die screenen we met zo’n Online Presence Assessment.

Het rapport dat daaruit rolt, nemen we samen met je door, zodat je precies weet wat je goed doet en waar je kansen liggen, maar ook hoe jij het doet ten opzichte van collega’s in de branche.

Je krijgt niet zomaar een score, maar je wordt gebenchmarkt ten opzichte van de rest van jouw markt.

Nieuw jasje voor OPA

In de afgelopen jaren hebben we zo’n 1.600 bedrijven uit heel Europa geholpen met een Online Presence Assessment (OPA). Maar marketing verandert, net als de rest van de wereld, dus het was tijd om ook ons eigen assessment eens goed tegen het licht te houden en een volgende stap te zetten.

Het nieuwe assessment gaat nog meer in op content en op de buyers’ journey, maar ook op zaken als local search – ja, ook belangrijk als je niet per se een lokale business hebt, lees maar eens hoe het je helpen kan bovenaan te komen in Google. Ook hebben we geleerd hoe we het assessment beter kunnen laten aansluiten op wat jij als ondernemer nodig hebt in de praktijk.

We hebben onze OPA in een volledig nieuw jasje gestoken. Dat betekent, voor wie het assessment ooit al heeft gehad, het misschien zinvol is om er nog eens een te doen. Voor wie nog nooit een assessment heeft gedaan, maar wel interesse heeft: dit is hét moment! Pak die learnings, ga niet zelf het wiel uitvinden.

Nu al aan de slag met de zes belangrijkste learnings?

De concrete aanbevelingen zijn voor elke onderneming anders, dat is juist de kracht van onze scan.

Maar na het screenen en benchmarken van zo’n honderden bedrijven, kunnen we natuurlijk ook wat algemene learnings delen, waar iedereen direct iets aan heeft. De belangrijkste zes vind je hier.

Zelf aan de slag met een assessment?

Dat kan! Je kunt een OPA aanvragen bij ons. Dat kost je op dit moment slechts een kleine tijdsinvestering, verder niets.

We moeten een aantal dingen van je weten, zoals je website, je USP’s en je doelgroep. Vervolgens gaan wij aan de slag.

Dat kan een paar dagen duren, maar zodra wij klaar zijn krijg je een heel rapport én een gratis consult met een van onze specialisten om er in detail doorheen te lopen, zodat je precies weet welke slimme acties je kunt ondernemen.

Nieuwsgierig hoe je met jouw online zichtbaarheid scoort?

Onze klanten zijn dolenthousiast over onze Online Presence Assessments. Dat komt natuurlijk omdat het superrelevant is. Elke pagina, elke grafiek en elke score gaat over jouw onderneming. Interesse? Schrijf je hier in voor een gratis Online Presence Assessment.

Zie ook: B2B marketing, E-mail marketing b2b, Marketing automation, Content marketing

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.