Blog

Op een jaar vol vleugels, vlammen en mooie verhalen

  • 29-12-2019
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Nog een paar dagen en we sluiten 2019 alweer af. Wat was het weer een heftig, leerzaam en bijzonder jaar. Een jaar waarin we weer talloze ondernemers hebben helpen groeien, maar waarin we ook zelf zijn gegroeid. Als bedrijf, als team en als mensen.

Vleugels

Allereerst ben ik heel blij dat ik mijn dierbare vriend Joost Nienhuis als partner bij Make Marketing Magic heb mogen verwelkomen. Toen we dit jaar begonnen, wisten we al dat we onze vleugels gingen uitslaan naar het buitenland. De tien landen die toen aan onze voeten lagen zijn er veertien geworden en we hebben zelfs een eigen kantoor geopend in Londen. Hoe cool is dat? Zo hebben we wereldwijd weer honderden nieuwe ondernemers mogen helpen met het groeien van hun bedrijf en het verwezenlijken van hun droom.

Werken aan onze eigen droom

Maar ook zelf hebben we aan onze droom gewerkt. Aan de ondernemers die ik spreek, vertel ik altijd het verhaal van Make Marketing Magic. De feedback die ik kreeg was dat onze waardepropositie heel aansprekend is, maar dat dat niet duidelijk uit onze website naar voren kwam. Dat is natuurlijk gek voor een bedrijf dat het verhaal van ondernemers zo goed neer weet te zetten. Werk aan de winkel dus. Zo hebben we onze eigen propositie aangescherpt; het is niet helemaal nieuw en anders, maar ons verhaal staat steviger en daar hoort een nieuwe huisstijl bij, met meer licht en lucht. We zijn klaar voor de volgende fase in ons bestaan.

Positieve energie

We sluiten dit jaar af met enorm veel nieuwe gezichten. Zoals Djoea me laatst zei: ‘De energie was al goed, maar is nu positiever en gedrevener dan ooit tevoren.’ En dat kan ik alleen maar beamen. Het was ook een druk jaar. Een jaar met heel veel ups, maar ook met weekenden waarin doorgevlamd moest worden om een klus te klaren. Wat dan, als we het voor elkaar hadden gekregen, ook weer voelde als een up. Hoe mooi is het om van het team terug te krijgen dat het ‘we are in this together’-gevoel vleugels geeft en dat het met elkaar uitdagingen aangaan zo goed voelt.

Lief en leed

2019 was ook het jaar van extreme warmte, het jaar van heel veel ijsjes, elkaar koelte toewuiven en samen zwemmen in de Schinkel. Het was het jaar van inspirerende masterclasses, workshops en ontbijtsessies. Het was het jaar van samen schilderen en van genieten van het eten dat de moeders van Achraf en Redouan voor ons hadden gekookt. Het was het jaar waarin we het houten jubileum van Djoea vierden. En het was het jaar waarin Youri Kuper, mijn andere partner, vader werd van Maxim. Zoals ik al schreef toen ik vooruitblikte naar dit jaar: een bedrijf is net een gezin. We hebben weer een jaar lief en leed gedeeld, samen gelachen en gehuild en samen het magische pad van het ondernemerschap bewandeld.

Ik hoop dat iedereen hele fijne feestdagen heeft gehad in de nabijheid van naasten en geliefden, en ik kijk er naar uit in 2020 weer verder te bouwen aan een rooskleurige toekomst vol groei en mooie ondernemersverhalen.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.