Blog

Outlook contacten: In 5 stappen alles exporteren naar Excel

  • 14-10-2013
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Het exporteren van je Microsoft Outlook contactpersonen is sinds Outlook 2010 geen grote uitdaging meer. Je kunt namelijk in één keer je hele adresboek naar Excel exporteren. Echter onthoudt Outlook ook alle contacten waar je in het verleden e-mails van hebt ontvangen of naartoe hebt verzonden en slaat deze op in een ‘ander adresboek’. In deze tip verklappen we in 5 stappen hoe je óók deze kunt exporteren naar Excel. Je hebt veel meer contacten dan je denkt!

Even opheldering

Wat vaak vergeten wordt zijn de contactpersonen die verschijnen in het “Aan:” veld. Deze zogeheten gesuggereerde contacten of automatisch ingevulde contacten zijn een belangrijk onderdeel van je klantenbestand. Van een duidelijk stappenplan om deze te exporteren ontbreekt echter ieder spoor. Gelukkig is er een handige tool op de markt om je hierbij te helpen!

outlookautomatischaanvullen_0

Contactpersonen exporteren in 5 stappen

Stap 1: Exporteer je adresboek

Bekijk de instructie video om stap-voor-stap je adresboek naar Excel te exporteren. Kies voor Outlook 2010 het eerste filmpje en voor Outlook 2007 de tweede.

Instructie video voor Outlook 2010:

Bron: http://bit.ly/ExportOutlook2010

Stap 2: Download NK2Edit

Om je automatisch ingevulde contactpersonen te kunnen exporteren, heb je de handige tool NK2Edit nodig. Download deze hier of ga naar www.nirsoft.net en zoek naar NK2Edit (de download link staat onderaan de pagina).

Stap 3: Start NK2Edit

Installeer het programma NK2Edit. Start na installatie het programma op en je ziet meteen de lijst met jouw aanbevolen contactpersonen.

outlooknk2edit

Stap 4: Exporteer contacten naar Excel

Selecteer alle contactpersonen die je wilt exporteren. Om de hele lijst te selecteren druk je op Ctrl + A. Ga vervolgens naar File en klik op Export Selected Items. Kies voor het bestandstype “Simple csv File” en sla het bestand op.

outlooknk2editexport

Stap 5: Open Excel bestand

Open het Excel bestand (.csv) en je ziet de lijst met contactpersonen. Hooray! Wat opvalt is dat alles achter elkaar staat in plaats van in kolommen. Laten we dit direct ook even aanpassen zodat naam en e-mailadres in aparte kolommen komen te staan.

Klik op Kolom A en je ziet dat de kolom blauw oplicht (zie afbeelding).

kolomaexcel

Ga vervolgens naar Gegevens en klik op Tekst-naar-kolommen (zie afbeelding).

outlooknk2editexport2

In de wizard die verschijnt, druk op Volgende.

excelkolom2

Bij stap 2 van de wizard, vink alleen het vakje Komma aan en druk op voltooien. Klaar!

excelkolom3

Vind je deze tip leuk, waardevol of interessant? Geef een reactie of deel het met je volgers via de onderstaande knoppen! Succes.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.