Outlook contacten: In 5 stappen alles exporteren naar Excel

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Outlook contacten: In 5 stappen alles exporteren naar Excel

Het exporteren van je Microsoft Outlook contactpersonen is sinds Outlook 2010 geen grote uitdaging meer. Je kunt namelijk in één keer je hele adresboek naar Excel exporteren. Echter onthoudt Outlook ook alle contacten waar je in het verleden e-mails van hebt ontvangen of naartoe hebt verzonden en slaat deze op in een 'ander adresboek'. In deze tip verklappen we in 5 stappen hoe je óók deze kunt exporteren naar Excel. Je hebt veel meer contacten dan je denkt!

 

Even opheldering

Wat vaak vergeten wordt zijn de contactpersonen die verschijnen in het “Aan:” veld. Deze zogeheten gesuggereerde contacten of automatisch ingevulde contacten zijn een belangrijk onderdeel van je klantenbestand. Van een duidelijk stappenplan om deze te exporteren ontbreekt echter ieder spoor. Gelukkig is er een handige tool op de markt om je hierbij te helpen!

 

   outlookautomatischaanvullen_0   

 

Contactpersonen exporteren in 5 stappen

Stap 1: Exporteer je adresboek

Bekijk de instructie video om stap-voor-stap je adresboek naar Excel te exporteren. Kies voor Outlook 2010 het eerste filmpje en voor Outlook 2007 de tweede.

Instructie video voor Outlook 2010:

Bron: http://bit.ly/ExportOutlook2010

 

Stap 2: Download NK2Edit

Om je  automatisch ingevulde contactpersonen te kunnen exporteren, heb je de handige tool NK2Edit nodig. Download deze hier of ga naar www.nirsoft.net en zoek naar NK2Edit (de download link staat onderaan de pagina).

 

Stap 3: Start NK2Edit

Installeer het programma NK2Edit. Start na installatie het programma op en je ziet meteen de lijst met jouw aanbevolen contactpersonen.

 

outlooknk2edit

 

Stap 4: Exporteer contacten naar Excel

Selecteer alle contactpersonen die je wilt exporteren. Om de hele lijst te selecteren druk je op Ctrl + A. Ga vervolgens naar File en klik op Export Selected Items. Kies voor het bestandstype “Simple csv File” en sla het bestand op.

 

outlooknk2editexport

 

Stap 5: Open Excel bestand

Open het Excel bestand (.csv) en je ziet de lijst met contactpersonen. Hooray! Wat opvalt is dat alles achter elkaar staat in plaats van in kolommen. Laten we dit direct ook even aanpassen zodat naam en e-mailadres in aparte kolommen komen te staan.

Klik op Kolom A en je ziet dat de kolom blauw oplicht (zie afbeelding).

kolomaexcel

Ga vervolgens naar Gegevens en klik op Tekst-naar-kolommen (zie afbeelding).

outlooknk2editexport2

In de wizard die verschijnt, druk op Volgende.

excelkolom2

Bij stap 2 van de wizard, vink alleen het vakje Komma aan en druk op voltooien. Klaar!

excelkolom3

 

Vind je deze tip leuk, waardevol of interessant? Geef een reactie of deel het met je volgers via de onderstaande knoppen! Succes

 
 

Feel the magic. How to brand your business in 20 min

 

 
 

 

Plan een call in

 

 

Meer B2B klanten?
Check ons Whitepaper!

Bezoek onze gratis workshops!

Praktische tips in jouw
tijdlijn? Volg ons!

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
john siroen Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
john siroen
Gast
john siroen

Interessant , had hier voorheen nog nooit van gehoort. Zou deze software eens moeten proberen aangezien ik een berg oude mails en contacten in mijn Outlook heb staan. Heb dit voorheen al eens geprobeerd met een ander programma genaamt EVO Collaborator voor Outlook die hetzelfde doet.