Blog

Over de keer dat ik een groot brandpaneel wilde kopen

  • 17-08-2022
  • In: Blog
  • Door: Mirthe Cuperus

Ik zit in de trein terwijl ik dit typ. Naar Groningen. Daar kom ik vandaan en daar wonen mijn ouders. Mijn roots liggen in het Noorden.

En hoewel ik nu het leven van Amsterdamse yup helemaal heb omarmd, hebben die wortels mij natuurlijk gevormd. 

Ik ga aan van nuchtere, hardwerkende mensen. 

Nait soezen, moar deurbroezen – niet lullen maar poetsen. 

Mijn beide opa’s begonnen met een bezem in de hand, en werkten hard. Das ja mooi.  

Ik vind daarom ondernemers leuk. Ze geloven ergens in, en dan gaan ze het doen. Daarom werk ik bij Make Marketing Magic. Want ik mag ondernemers helpen shinen, door ze te helpen met de marketing die zij minder leuk of makkelijk vinden. Zodat zij zich kunnen focussen op hun bedrijf.  

Zo, dat was een klein stukje van mijn eigen “over mij”-tekst. Best simpel toch?

Veel te vaak raken we verzeild in een vage en moeilijke missie of visie. Of hebben we het gevoel dat we moeilijke woorden moeten gebruiken, want anders is het niet gewichtig of belangrijk genoeg. 

Maar een “over ons”-verhaal hoeft niet ingewikkeld te zijn. Als je maar dicht bij jezelf blijft. 

Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren dat ik met de heren van Pneuman om de tafel zat. Pneuman is een bedrijf dat al meer dan 50 jaar bestaat in Volendam. De meeste mensen die er werken gaan pas weg als ze met pensioen gaan. In die periode zetten ze intern allerlei verschillende stappen. Mooiste voorbeeld: van krullenveger tot directeur. 

Als dat je verhaal is, dan hoef je niet een hele deftige missie of visie te hebben. Dan is dat je “over ons”-tekst. En ook je unique selling point. En je marketing. 

Ik vond het super jammer dat ik geen brandpaneel nodig had. Want ik wilde er een. Door hen. 

En zo simpel is het. 

Dus kijk bij de lunch eens rond in je bedrijf.

Waar komen jullie eigenlijk vandaan? Wat vinden jullie belangrijk? 

Waarom zijn jullie leuke mensen? Waarom doen jullie samen wat jullie doen?

En: wat heeft je klant daar aan?

Schrijf dat op. In een paar zinnen. Kom je een heel eind. 

Hoef je geen hei sessie voor te doen!

Moi hé,

Mirthe

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.