LinkedIn verandert: Je contacten exporteren

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Linkedin

LinkedIn verandert: Je contacten exporteren

De contactgegevens van je zakelijke netwerk heb je vaak alleen op LinkedIn. Banen veranderen, e-mail adressen en telefoonnummers vervallen, maar het LinkedIn profiel van je zakelijke relaties blijft meestal wel bestaan. Alleen daarom al is het slim om hier een offline backup van te maken. Ook voor marketing activiteiten kun je dit waardevolle netwerk slim gebruiken en daarover adviseren wij onze klanten dan ook regelmatig.

 

De manier waarop je een export van je LinkedIn contacten kunt aanvragen is aangepast. Zo duurt het nu tot 24 uur voordat je alle gegevens binnen hebt en kan alleen jij via een beveiligde link de gegevens exporteren. Dit lijkt misschien omslachtig maar het zorgt er wel voor dat deze persoonlijke gegevens een stuk veiliger geëxporteerd kunnen worden.

 

Op de website van LinkedIn vind je een tabel met een overzicht van alle gegevens die je via een export kunt opvragen. Via de instructie kun je de export opvragen:

  1. klik bovenaan je LinkedIn-homepage op dit pictogram.
  2. Klik op Instellingen en privacy.
  3. Ga naar Account onder Basisgegevens en klik op “Archief van uw gegevens downloaden” ,  selecteer vervolgens de tweede optie: “Het snelle bestand en andere gegevens”.

 

Soms wordt er gevraagd of je opnieuw wilt inloggen, vervolgens ontvang je een e-mail met een link waarmee je de persoonlijke gegevens kunt downloaden.

Heb jij al een LinkedIn export gemaakt? Slim bezig!

 

LET OP!

 

Tip1.

Jouw LinkedIn contacten hebben geen toestemming gegeven om op een e-maillijst te staan. Stuur daarom niet zomaar aanbiedingen met toeters en bellen. Wil je ze wel in je database opnemen. Vraag dan eerst toestemming.

Tip 2.

Er staan wellicht personen tussen je LinkedIn contacten die jij liever geen berichten wilt sturen, denk aan een oude werkgever of je concurrent. Het is verstandig om het bestand altijd even goed na te lopen en te controleren of er contacten tussen zitten die geen bericht mogen of willen ontvangen.

Tip 3.

Lees hier onder het kopje “Belangrijk" de tips van LinkedIn om je export veilig te gebruiken.

Tip 4.

Check of er in je lijst buitenlandse contacten staan. In geval van een Nederlandse opt-in tekst is het handig om deze contacten uit de lijst te filteren.

Tip 5.

Let er bij het importeren van de LinkedIn export op dat de voornamen van de contactpersonen goed vermeld staan. Het komt wel eens voor dat mensen alleen hun voorletters of extra tekens gebruiken en dit wordt letterlijk meegenomen in de aanhef en dat ziet er niet zo professioneel uit.

 

 
 

Feel the magic. How to brand your business in 20 min

 

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

avatar
  Subscribe  
Abonneren op