Blog

Schrap marketing van je to do list!

  • 31-07-2015
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

En laat het aan ons over? Nee, dat is niet de insteek van mijn verhaal. Ik begin opnieuw. Marketing is van vitaal belang voor het succes van je onderneming. Je wilt groeien, dus mensen moeten weten dat je bestaat. Met behulp van marketing kun je dit bereiken. Uit ervaring weet ik dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is. Ik ken het klappen van de zweep. Daarom wil ik met je delen wat je kunt doen om marketing voor je te laten werken. Maak van marketing een ritueel!

Druk, druk, druk

Zo nu en dan raak je volkomen geïnspireerd door een verhaal of een idee. Ken je dat gevoel? Je ziet meteen voor je hoe dit je leven gaat veranderen. Je maakt een notitie en gaat snel door met waar je mee bezig was. Tot actie komt het daarna maar zelden. Als je namelijk niet meteen begint, kun je het eigenlijk wel vergeten. Het geheim van mensen bij wie het wél lukt is dat zij een nieuw gebruik direct een vaste plek in hun dagelijks leven geven. No excuses.  

En toen viel het kwartje…

Onlangs las ik het artikel ‘Hoe je met een ochtendritueel het maximale uit je dag haalt’. De auteur, Nico Oud, zette glashelder uiteen hoe een vaste ochtendroutine hem helpt het beste uit zijn dag te halen. Gegrepen door zijn enthousiaste verhaal, werd ik direct geïnspireerd: maak als organisatie je eigen marketing ritueel.

Oefening baart kunst

Rituelen in je leven inpassen is lastig. Of het nou gaat om sporten, kinderen naar bed brengen, of de dag altijd op dezelfde manier beginnen. Je moet doorzetten, streng zijn voor jezelf. En op den duur zul je zien dat het je makkelijker afgaat. Na verloop van tijd wordt het een vanzelfsprekend onderdeel van wie je bent en wat je doet.

Maar hoe voorkom je dat de dagelijkse bezigheden het toch overnemen? Begin in ieder geval direct. Ik begrijp goed dat je druk bent met het runnen van je business maar een marketingritueel kan je juist helpen:

  1. Je ontzorgt jezelf.
  2. Én komt op de radar bij je doelgroep. En dat is precies waar je wil zijn.

Wij geloven dat je van marketing een ritueel moet maken om het voor je organisatie te laten werken. Weet je toch nog niet waar je moet beginnen? In de volgende AHA! geven we een stappenplan waarmee je direct goed van start kunt gaan.

Heb jij al een marketingritueel? Ik ben benieuwd!

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Waardepropositie

In deze whitepaper leggen wij je stap voor stap uit wat een goede waardepropositie is, waaraan deze moet voldoen en hoe je deze schrijft.

Social Strategie

In deze whitepaper legt onze social selling expert uit hoe jij in 5 stappen duurzame relaties met jouw prospects kan opbouwen via social media.

Succesvolle webinar

Webinars zijn populairder dan ooit, zeker in B2B. En dat is niet voor niets. Webinars zijn een fantastische manier om met jouw doelgroep te communiceren.

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.