En laat het aan ons over? Nee, dat is niet de insteek van mijn verhaal. Ik begin opnieuw. Marketing is van vitaal belang voor het succes van je onderneming. Je wilt groeien, dus mensen moeten weten dat je bestaat. Met behulp van marketing kun je dit bereiken. Uit ervaring weet ik dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is. Ik ken het klappen van de zweep. Daarom wil ik met je delen wat je kunt doen om marketing voor je te laten werken. Maak van marketing een ritueel!

Druk, druk, druk

Zo nu en dan raak je volkomen geïnspireerd door een verhaal of een idee. Ken je dat gevoel? Je ziet meteen voor je hoe dit je leven gaat veranderen. Je maakt een notitie en gaat snel door met waar je mee bezig was. Tot actie komt het daarna maar zelden. Als je namelijk niet meteen begint, kun je het eigenlijk wel vergeten. Het geheim van mensen bij wie het wél lukt is dat zij een nieuw gebruik direct een vaste plek in hun dagelijks leven geven. No excuses.  

En toen viel het kwartje…

Onlangs las ik het artikel ‘Hoe je met een ochtendritueel het maximale uit je dag haalt’. De auteur, Nico Oud, zette glashelder uiteen hoe een vaste ochtendroutine hem helpt het beste uit zijn dag te halen. Gegrepen door zijn enthousiaste verhaal, werd ik direct geïnspireerd: maak als organisatie je eigen marketing ritueel.

Oefening baart kunst

Rituelen in je leven inpassen is lastig. Of het nou gaat om sporten, kinderen naar bed brengen, of de dag altijd op dezelfde manier beginnen. Je moet doorzetten, streng zijn voor jezelf. En op den duur zul je zien dat het je makkelijker afgaat. Na verloop van tijd wordt het een vanzelfsprekend onderdeel van wie je bent en wat je doet.

Maar hoe voorkom je dat de dagelijkse bezigheden het toch overnemen? Begin in ieder geval direct. Ik begrijp goed dat je druk bent met het runnen van je business maar een marketingritueel kan je juist helpen:

  1. Je ontzorgt jezelf.
  2. Én komt op de radar bij je doelgroep. En dat is precies waar je wil zijn.

Wij geloven dat je van marketing een ritueel moet maken om het voor je organisatie te laten werken. Weet je toch nog niet waar je moet beginnen? In de volgende AHA! geven we een stappenplan waarmee je direct goed van start kunt gaan.

Heb jij al een marketingritueel? Ik ben benieuwd!