Blog

Slechte online content is zó 2015

  • 23-12-2015
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Goede digitale content zorgt voor verbinding met je (potentiële) klanten. Als je regelmatig relevante informatie met je doelgroep deelt, dan blijf je immers bij ze op de radar. En zo vergroot je de kans dat ze aan je denken als je ze op zoek zijn naar jouw product of dienst. Een doeltreffende online contentstrategie zet je daarom niet zomaar even in elkaar. In deze AHA! geven we zeven tips voor het creëren van content waarmee je kunt scoren.

Zeven do’s en don’ts voor online content die aanslaat

1. Deel informatie die relevant is voor je doelgroep.

Verdiep je in je doelgroep en benader deze als een persoon. Wie is diegene die behoefte heeft aan jouw product of dienst? Wat houdt hem of haar bezig en wat zijn zijn of haar uitdagingen en problemen? Als je weet met welke informatie, uiteraard gerelateerd aan jouw product of dienst, je hen kunt verrijken, dan kun je gericht aan de slag.

2. Analyseer wat je content teweeg brengt.

Ieder programma waarmee e-mailmarketing wordt verstuurd, voorziet in informatie waaraan je kunt aflezen of je op de goede weg zit of niet. Dit betreft enerzijds informatie over hoeveel ontvangers de mail hebben geopend en er in hebben geklikt (de positieve output) en anderzijds informatie over het aantal uitschrijvingen, klachten en foutieve adressen (de negatieve output). Neem deze informatie mee wanneer je nadenkt over toekomstige onderwerpen.

3. Zorg voor een overzichtelijke opmaak.

De opmaak van de e-mails moet helder zijn. Kies daarom voor een beperkt aantal onderwerpen en houd de tekst beknopt. Zorg daarnaast dat het gemakkelijk is om door de e-mail te navigeren en dat de huisstijl consequent wordt doorgevoerd.

4. Besteed aandacht aan een prikkelende titel.

De titel of onderwerpregel dient de ontvanger te bewegen om de e-mail daadwerkelijk te openen en is dus van groot belang. Laat ‘Nieuwsbrief 11, november 2015’ in ieder geval achterwege. In effectieve titels staat vaak een een vraag (‘Hoe gaat u om met…?’), een advies (‘7 tips voor…’) of een probleem (Hoe u minder tijd kwijt kunt zijn aan…).

5. Afmeldoptie

Een afmeldoptie in een e-mail is niet alleen juridisch verplicht, maar voorkomt ook irritatie bij de lezer. Zorg dat deze optie daarom goed zichtbaar is. De afmeldmogelijkheid is overigens geen negatieve optie, het is in feite een manier waarop je doelgroep zichzelf filtert.

6. Sluit af met een concrete call to action.

Wat is de reden dat je de e-mail verstuurt? Wil je bijvoorbeeld een groter netwerk of meer naamsbekendheid? Het is belangrijk om hier bij stil te staan zodat je duidelijk kunt communiceren over dit doel. Zo kun je, je ontvangers uitnodigen om de content te delen of om zich in te schrijven voor een evenement wat je organiseert. Vergeet bovendien niet om je contactgegevens duidelijk te vermelden.

7. Zorg voor regelmaat.

Voor het creëren van content moet tijd worden gemaakt. De bottleneck zit hem vrijwel nooit in de ideeën die je hebt, maar aan de opvolging die je er aan geeft. De keuze tussen een klantgesprek of het schrijven van een artikel is vaak snel gemaakt. Het succes van e-mailmarketinguitingen, zoals blogs of videoposts, zit hem in de continuïteit ervan. Het verdelen van de verantwoordelijkheden en inplannen van de tijd hiervoor zijn cruciaal voor de effectiviteit ervan.

Online content levert het meeste op wanneer de posts zorgvuldig worden samengesteld. Bovenstaande tips kun je gebruiken als richtlijnen voor het schrijven. Tot slot is het laten checken voorafgaand aan het verzenden absoluut aan te raden. Alles kan nog zo goed in elkaar zitten, wanneer de lezer een (slordige) fout ontdekt, is dat zonde van het harde werk.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.