Blog

Snelonderdelen: werk nog efficiënter in Outlook & Word

  • 12-01-2014
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Er is een magische knop in Outlook en Word genaamd Snelonderdelen. Ken je dit nog niet en houd je van efficiëntie, dan zal je mond wel even open vallen. Met de knop Snelonderdelen is het mogelijk om stukken tekst die je vaak typt of verstuurd ‘op te roepen’. Vanaf heden dus minder blauwe vingers van het typen en directe tijdwinst!

Hoe werkt het?

Met Snelonderdelen kun je een stuk tekst opslaan dat je eerder al eens hebt getypt. Of bijvoorbeeld een e-mail die je hebt opgesteld, welke je in de toekomst vaker wilt gaan verzenden. Snelonderdelen in het kort:

  • je selecteert de volledige tekst
  • ga vervolgens naar Snelonderdelen
  • sla je tekst op en geef het een passende titel

De volgende keer dat je de tekst of e-mail weer wilt gebruiken, ga je direct naar Snelonderdelen. Klik op de tekst die je nodig hebt en deze komt kant-en-klaar in je nieuwe e-mail of Word document te staan.

Stappenplan OUTLOOK

Snelonderdelen is te vinden in zowel Outlook en Word. We gaan in dit voorbeeld laten zien hoe het werkt in Outlook.
Stap 1: Open een nieuw bericht
Stap 2: Maak even een voorbeeld e-mail en selecteer alle tekst. (Tip: Ctrl + A)
Snelonderdelen in Outlook en Word – stap 1
Stap 3: Ga naar het tabblad Invoegen > en druk op Snelonderdelen.
Snelonderdelen in Outlook en Word – stap 2 Stap 4: Kies voor ‘Selectie opslaan in galerie Snelonderdelen’.
Stap 5: Geef je stuk tekst een naam en druk vervolgens op OK.
Well done! Je e-mailtekst is opgeslagen en kunnen we eenvoudig recyclen in een nieuwe e-mail. We gaan de tekst nu weer tevoorschijn toveren.
Stap 6: Open een nieuwe e-mail en ga nogmaals naar de knop Snelonderdelen. Wanneer je hierop drukt zie je je tekst staan. Druk hierop en deze wordt in de e-mail geladen.
Snelonderdelen in Outlook en Word – stap 3
Vind je deze tip leuk, waardevol of interessant? Geef een reactie of deel het met je volgers via de onderstaande knoppen!

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.