Er is een magische knop in Outlook en Word genaamd Snelonderdelen. Ken je dit nog niet en houd je van efficiëntie, dan zal je mond wel even open vallen. Met de knop Snelonderdelen is het mogelijk om stukken tekst die je vaak typt of verstuurd ‘op te roepen’. Vanaf heden dus minder blauwe vingers van het typen en directe tijdwinst!

Hoe werkt het?

Met Snelonderdelen kun je een stuk tekst opslaan dat je eerder al eens hebt getypt. Of bijvoorbeeld een e-mail die je hebt opgesteld, welke je in de toekomst vaker wilt gaan verzenden. Snelonderdelen in het kort:

  • je selecteert de volledige tekst
  • ga vervolgens naar Snelonderdelen
  • sla je tekst op en geef het een passende titel

De volgende keer dat je de tekst of e-mail weer wilt gebruiken, ga je direct naar Snelonderdelen. Klik op de tekst die je nodig hebt en deze komt kant-en-klaar in je nieuwe e-mail of Word document te staan.

Stappenplan OUTLOOK

Snelonderdelen is te vinden in zowel Outlook en Word. We gaan in dit voorbeeld laten zien hoe het werkt in Outlook.
Stap 1: Open een nieuw bericht
Stap 2: Maak even een voorbeeld e-mail en selecteer alle tekst. (Tip: Ctrl + A)
Snelonderdelen in Outlook en Word – stap 1
Stap 3: Ga naar het tabblad Invoegen > en druk op Snelonderdelen.
Snelonderdelen in Outlook en Word – stap 2

Stap 4: Kies voor ‘Selectie opslaan in galerie Snelonderdelen’.
Stap 5: Geef je stuk tekst een naam en druk vervolgens op OK.
Well done! Je e-mailtekst is opgeslagen en kunnen we eenvoudig recyclen in een nieuwe e-mail. We gaan de tekst nu weer tevoorschijn toveren.
Stap 6: Open een nieuwe e-mail en ga nogmaals naar de knop Snelonderdelen. Wanneer je hierop drukt zie je je tekst staan. Druk hierop en deze wordt in de e-mail geladen.
Snelonderdelen in Outlook en Word – stap 3
Vind je deze tip leuk, waardevol of interessant? Geef een reactie of deel het met je volgers via de onderstaande knoppen!

Webinars

Benieuwd naar wat jij moet doen om online kwalitatieve leads te genereren in B2B? In onze webinars leggen wij het je uit. Meld je nu aan!

Bekijk onze webinars

Privacy Preference Center