Blog

Social selling in de zomer? Jazeker!

  • 07-08-2019
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

De zomermaanden zijn bijzonder, zakelijk gezien. Het lijkt alsof er minder te doen is, minder verkocht wordt, minder business is. Maar dat wil niet zeggen dat er per se minder aandacht is. Ja, mensen zijn met vakantie. Tegelijkertijd hebben ook andere bedrijven – lees: jouw potentiële klanten – misschien wel net even wat meer tijd beschikbaar omdat ook zij het wat rustiger hebben. Dit zijn wellicht de momenten waarop ze even de tijd nemen om na te denken over hoe ze hun business op een andere, slimmere manier kunnen gaan aanpakken. Daar kun jij met je online marketing en social media op inspelen. Hoe? Nou zo.

Tijd voor wat extra’s

Bedenk eens wat de uitdagingen zijn waar je doelgroep mee zit en waar ze normaal niet aan toekomen. Grote kans dat ze daar nu wel bij stil kunnen staan en iets over willen lezen. Publiceer daar eens wat content over en ga daar een gesprek over aan. Je zou ook een evenement kunnen organiseren over dit topic. Hebben ze het normaal te druk, nu zijn ze misschien wel in de gelegenheid om bij je langs te komen.

Hou het luchtig. Of geef juist stof tot nadenken.

Als je communiceert met online content, hou het dan luchtig. Het is tenslotte zomer, een beetje relaxed mag best. Wil je informatieve content geven omdat mensen nu iets meer tijd hebben dan normaal? Zorg dan dat je informatie geeft waar ze ook écht iets mee kunnen, geef stof tot nadenken.

Praat bij

Bel mensen die normaal te druk zijn en praat even bij. Dit zijn de dagen waarop de mensen over het algemeen makkelijker even het gesprek met je aanknopen dan in de hectiek van alledag. Waar zijn ze mee bezig? Wat gaan ze na de vakantie allemaal oppakken? Hoe ziet hun strategie voor de rest van het jaar eruit? Dat soort zaken. En speel in op wat je hoort.

Stuur eens een kaartje

Als je een van je prospects belt en je hoort dat hij of zij met vakantie is, stuur dan eens een handgeschreven ansichtkaartje met ‘Welkom terug. Binnenkort weer even bijpraten?’ Hartstikke leuk toch, als je terugkomt van vakantie en er ligt zo’n kaartje op je bureau? We hebben het zelf nu een aantal keer gedaan en krijgen daar positieve reacties op.

Organiseer een evenement

Nodig je relaties uit voor een evenement. Dat hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Het kan een barbecue zijn of een goede ontbijtsessie. Spreek zelf over een bepaald onderwerp of huur een spreker in en maak het vooral gezellig. Relaties opbouwen is ontzettend belangrijk en dit is het moment om dat in een zomerse setting te doen.

Volg je klanten en prospects op social media

Volg je – potentiële – klanten via Instagram, Twitter, LinkedIn en Facebook en plaats eens een leuke comment op hun vakantieplaatjes. Deel zelf ook eens wat je meemaakt. Ben je met z’n allen aan het werk in dertig graden zonder airco? Deel dat! Ook zo blijf je op de radar.

Zelf op vakantie?

Ga je zelf met vakantie? Dat kan natuurlijk ook nog. Vergeet dan niet een originele Out-of-Office-reply aan te maken. Zo kom je ook weer even onder de aandacht bij mensen die jou tijdens je vakantie mailen.

Nieuwsgierig?

Genoeg ideeën om met online marketing en social media ook in de zomer op de radar van je – potentiële – klanten te blijven. Wil je eens verder praten over deze ideeën? Neem gerust contact met me op via 020 – 53 07 100 of djoea@makemarketingmagic.com. Wil je weten hoe je je bedrijf laat groeien door slimme marketing en sales? Schrijf je dan in voor onze ontbijtsessies.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.