Blog

Social selling tip: Zo vind je snel de perfecte potentiële klant via LinkedIn.

  • 08-02-2019
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Het vinden van nieuwe klanten en prospects kan een behoorlijke uitdaging zijn. Er is steeds meer informatie online beschikbaar, dat is fijn. Tegelijkertijd is het daardoor steeds vaker zoeken naar de spreekwoordelijke ‘naald in een hooiberg’. Zo veel informatie en zo veel keuzes, hoe haal je hier het meest uit via LinkedIn?

Via de zoekfunctie van LinkedIn kun je zoeken naar interessante mensen en bedrijven. Er is daar heel veel informatie beschikbaar waar je direct mee aan de slag kan, echter moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je die informatie ook daadwerkelijk vindt.

Daar is een oplossing voor: ‘Boolean search’.

Boolean search is niets anders dan een manier van online zoeken, met behulp van een aantal ‘codes’. Door deze ‘codes’ te gebruiken in je zoekopdracht krijg je heel gerichte zoekresultaten en is die naald in de hooiberg ineens direct zichtbaar. Op LinkedIn zijn die ‘codes’ heel eenvoudig en enorm behulpzaam. Als je eenmaal met Boolean search begint, begrijp je niet waarom je het nooit eerder hebt gedaan. Maar, hoe werkt dat dan op LinkedIn?

Exacte woordcombinatie

Wanneer je een zoekopdracht invoert op LinkedIn, zoekt LinkedIn alle profielen door naar jouw zoekwoorden. De spatie in jouw zoekopdracht wordt daarbij gezien als het woord ´en´. Dus wanneer jij de woorden commercieel directeur invoert, zoekt LinkedIn alle profielen met het woord commercieel en alle profielen met het woord directeur. Dit komt uit op 11.280 resultaten, dus geen beginnen aan.

Zo krijg je dus ook alle profielen van mensen die vroeger commercieel medewerker waren en nu rapporteren aan de financieel directeur. Door je zoekopdracht tussen dubbele aanhalingstekens te zetten zoekt LinkedIn naar de exacte woordcombinatie. Dus wanneer je “commercieel directeur” invult, zoekt LinkedIn naar alle profielen met die exacte woordcombinatie. Nu krijg je alle profielen met commercieel directeur. 7853 resultaten, wordt al een beetje gerichter.

Woorden uitsluiten

Soms wil je bepaalde zoekwoorden uitsluiten in een profiel. Door NOT (hoofdletters verplicht) te gebruiken, direct gevolgd door het woord dat je wilt uitsluiten, zoekt LinkedIn naar alle profielen zonder dat woord. Dus de zoekopdracht “commercieel directeur” NOT interim levert alle profielen op mét commercieel directeur en zónder interim. 4918 resultaten, we worden steeds zuiverder.

Meerdere opties

Je kunt ook meerdere opties geven in je zoekopdracht door OR te gebruiken. Hiermee geef je aan dat je het ene woord of het andere zoekt. Nu geeft de zoekopdracht transport OR logistiek alle profielen met het woord transport óf het woord logistiek.

Meerdere zoekwoorden

Zoals gezegd wordt de spatie gezien als het woord ‘en’. Maar soms is het handig om dit specifiek in een zoekopdracht aan te geven door ANDte gebruiken, bijvoorbeeld bij het maken van combinaties.

Combinaties maken

Je kunt ook zoekcombinaties maken door ( ) te gebruiken. Hiermee voeg je verschillende zoekopdrachten samen. Op deze manier kun je heel specifiek zoeken. De zoekopdracht “commercieel directeur” (transport OR logistiek) AND (hbo OR mbo) NOT interim levert dan het volgende op: alle profielen met commercieel directeur in combinatie met transport of logistiek en hbo of mbo, maar zonder interim. Ja! 118 resultaten, een heel mooi overzicht om mee aan de slag te gaan.

Je ziet het: Boolean search helpt je enorm bij het vinden van de juiste mensen op LinkedIn. Zelfs als je nog niet weet bij welke bedrijven je moet zoeken.

Have fun.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Waardepropositie

In deze whitepaper leggen wij je stap voor stap uit wat een goede waardepropositie is, waaraan deze moet voldoen en hoe je deze schrijft.

Social Strategie

In deze whitepaper legt onze social selling expert uit hoe jij in 5 stappen duurzame relaties met jouw prospects kan opbouwen via social media.

Succesvolle webinar

Webinars zijn populairder dan ooit, zeker in B2B. En dat is niet voor niets. Webinars zijn een fantastische manier om met jouw doelgroep te communiceren.

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.