Soms schrijf je iets waar je dik tevreden over bent. Als je het dan een dag later terugleest, zie je dat je de plank hebt misgeslagen. Maar het heeft toch een spannende titel? En het is toch een helder verhaal? Een stuk tekst kan nog zó goed in elkaar zitten, zonder ziel kan het direct de prullenbak in.

Je wilt dat wat je op papier zet een reflectie is van wie jij bent. Het moet authentiek en kwetsbaar zijn. Alleen dán gebeurt er iets magisch. Alleen dán raak je je lezers en maak je een connectie. Maar hoe krijg je dit voor elkaar? Hieronder 3 basisingrediënten voor een stuk dat mensen verbindt.

1. COMMUNICEER VANUIT JE WHY

‘People don’t buy what you do, they buy WHY you do it.’ Simon Sinek legt in zijn gevierde TED talk ‘How Great Leaders Inspire Action’ het belang van je WHY uit. In je WHY zit je authenticiteit. Weet jij waarom je doet wat je doet? Als je dit weet over te brengen, zullen mensen zich op gevoelsniveau aan je verbinden. De connectie die er dan ontstaat, gaat enorm veel opleveren!

2. DURF KWETSBAAR TE ZIJN

Kwetsbaarheid creëert ruimte. Ruimte voor echt contact, voor connectie. Durf te laten zien waar je in gelooft en wie je bent. Alleen op deze manier ontwikkel je authentieke relaties met elkaar. En dat is volgens Brené Brown, schrijfster van ‘The gift of Imperfection’ precies waar we allemaal naar op zoek zijn. Benieuwd? Neem even pauze en bekijk haar TED talk.

3. VERTEL JE VERHAAL HELDER

Schrijf simpel, direct en in begrijpelijke taal. Vermijd jargon en lange zinnen. Alsof je het aan een vriend vertelt. Maak gebruik van alle mogelijkheden van sociale media om de ander op een inspirerende manier deelgenoot te maken van je verhalen, ideeën en dromen. Geen opgepoetste content maar écht waar jij voor staat en waar jij in gelooft. Durf jij?