Het jaar 2014, we zijn er nog maar 1 week van verwijderd. Tijd om terug te blikken.. en vooruit te kijken! Met de K.E.R.S.T.-formule haal je alle nostalgie in je klantrelaties naar boven en ga je goed voorbereid het nieuwe jaar in.

5 reminders

Om de laatste week van het jaar wat meer structuur te geven, hebben we de K.E.R.S.T.-formule als ezelsbruggetje in het leven geroepen. Doe je voordeel met de 5 reminders over:
– het delen van ervaringen
– het opzoeken van interactie
– het personaliseren van je communicatie
– het vertellen van een verhaal
– het betrekken van je sociale volgers

De K.E.R.S.T.-formule

Kennis
Mensen houden van lijstjes. Wat waren de mooiste momenten van dit jaar? Wat brengt 2014 in jouw branche? Als het gaat over het produceren van inhoud heb je deze maand de joker in handen. Schrijf eens een blog-artikel over de ambities van het nieuwe jaar en betrek je klanten/prospects daarin.
Engagement
Zoek de interactie op! Haak aan bij conversaties in jouw Social Media netwerk (hint: LinkedIn Groepen), maar denk bij interactie ook aan een sms’je met “Een succesvol 2014 gewenst”.
Relevantie
Vergeet het ‘beste relatie’ en kies voor een persoonlijke benadering. Zorg dat je het klantenbestand goed naloopt voor maximale betrokkenheid.
Storytelling
De jaarwisseling zit, net als jouw bedrijf, boordevol verhalen. Welke successen hebben we geboekt? Waar brengt de roadmap ons in 2014? Vertel jouw verhaal in thema met bijvoorbeeld een speciale kerst nieuwsbrief.
Tijdlijn
Vergeet je volgers niet! Ook je Twitter en LinkedIn volgers vinden het vast leuk om een warme kerstgroet te ontvangen. Uiteraard kun je ook een update inplannen in Buffer. Even een klein berichtje morgen om 17:00 met “Fijne kerstdagen”.
P.s. Uit de categorie ‘tijd’: denk eraan om ook je copyright op je website aan te passen naar 2014. Succes en fijne kerstdagen!
Vind je deze tip leuk, waardevol of interessant? Geef een reactie of deel het met je volgers via de bovenstaande knoppen!