Succesvol zijn doe je zo

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Succesvol zijn doe je zo

In Nederland zijn 217.600 ‘owners’, 45.500 ’eigenaren’ en 35.400 ‘directeuren’ aanwezig met een profiel op LinkedIn. Veel eindbeslissers binnen handbereik dus. De best vertegenwoordigde sector op LinkedIn is de gezondheidszorg met 217.851 gebruikers. De ICT-sector volgt met 165.660 leden en de overheidssector met 109.978 leden. Het onderwijs staat op plek 4 en de financiële sector op plek 5. Concurrenten, collega’s, potentiële nieuwe klanten, je vindt ze allemaal op LinkedIn. Maar hoe ga je succesvol om met dit platform?

 

Vijf do’s voor LinkedIn succes:

1. Optimaliseer je privé pagina.
Communiceren op LinkedIn doe je voornamelijk via je persoonlijke pagina. Het is dus zaak om je daar goed en professioneel te profileren. Creëer daarom een goed beeld van jezelf. Wat is je achtergrond qua opleiding en werkervaring?Wat is je specialiteit? Welke certificaten heb je behaald? Schrijf je blogs? Plaats dit op je persoonlijke pagina.

 

2. Deel je kennis.
Door kennis te delen bind en verbind je mensen. Zo bouw je een band op, waardoor de drempel om een keer contact op te nemen veel lager wordt. De ideale manier om kennis te delen is via je bedrijfswebsite. Plaats de artikelen (bij voorkeur zelf geschreven) op je website. Maak deze interessant voor je doelgroep. Gebruik deze vervolgens voor je LinkedIn updates. Delen doe je in drie stappen:

  • Plaats de update op je bedrijfspagina
  • Deel deze vervolgens via je privé pagina
  • Wees ook actief in LinkedIn groepen: deel je updates in relevante LinkedIn groepen

 

3. Structureer de distributie.
Er verschijnen dagelijks ontzettend veel updates op ieders tijdlijn. Zorg ervoor dat je je artikelen frequent plaatst, zodat er een constante flow ontstaat. Doe je dat niet, dan ziet je netwerk jouw updates niet en ben je niet op hun radar. Dit geldt ook voor je bedrijfspagina. Volgt iemand je bedrijfspagina, dan zien ze je updates op hun tijdlijn. Plaats je weinig tot geen updates, dan verlies je al snel volgers. Maak het interessant!

 

4. Borg continuïteit met een kalender.
Met name als er meerdere mensen binnen je bedrijf actief zijn op Linkedin, is het aan te raden om een kalender op te stellen wie wanneer updates plaatst. Zo bied je structuur en zorg je ervoor dat je activiteiten worden geborgd. Daarbij zullen je updates niet meerdere keren in dezelfde LinkedIn groepen worden geplaatst of op eenzelfde moment.

 

5. Bouw je netwerk uit.
Zoals gezegd, veel van je potentiële klanten zijn ook actief op LinkedIn. Een contact is zo gelegd! Maar dan moet je wel actief aan de slag. Kijk eens naar de contacten van je huidige netwerk. Zitten hier interessante personen tussen die je nog niet kent? Of wordt lid van bijvoorbeeld LinkedIn groepen.

 

Actief aanwezig zijn op LinkedIn betekent business genereren. Kortom een platform om zeer serieus te nemen. Natuurlijk willen wij u graag helpen bij de invulling van de to do’s. Link dan gewoon even met Jos.

 
 

 
 

Feel the magic. How to brand your business in 20 min

 

Meer B2B klanten?
Check ons Whitepaper!

Bezoek onze gratis workshops!

Praktische tips in jouw
tijdlijn? Volg ons!

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op