Blog

Te druk om content te maken? Maak tijd. Je zit op een goudmijn.

  • 09-11-2021
  • In: Blog
  • Door: Barbara Vos

Bloggen als bedrijf, het is relevanter dan ooit. Het zorgt dat je op de radar van je potentiële klanten komt en blijft. Je helpt ze met de kennis die je weggeeft, het geeft je de kans jezelf neer te zetten als autoriteit op jouw vakgebied en – niet onbelangrijk – Google vindt je er aardiger door. Maar ga er maar aan staan, aan dat bloggen. Want wie gaat het doen? En hoe zorg je dat er altijd onderwerpen zijn waar je je doelgroep mee helpt en raakt. Het is zeg maar best een ding, structureel content maken. Ik ga je helpen. Omdat ik je pijn herken.

Daar is ‘ie weer, de waan van de dag

Ik weet het uit ervaring: hoe goed je er ook van doordrongen bent dat het belangrijk is, het schrijven van blogs en andere content, schiet er 9 van de 10 keer bij in. Het komt er gewoon niet van. We zijn simpelweg te druk voor content. Te druk met klanten bedienen, te druk met nieuwe mensen aantrekken die die klanten kunnen bedienen (herkenbaar?), te druk met sales, te druk met….nou ja waar niet mee eigenlijk.

Ongrijpbaar druk, noemde Ellen Walet van NFP Fietslease – een leuke klant van ons – het gisteren.

Ongrijpbaar druk inderdaad. Daar zit alles in. Dat is het. En dan?

Klunend door m’n mailbox

Om het even bij mezelf te houden – en misschien ben ik naïef – maar ik dacht echt dat we in het ‘ fragiele’ post-corona-tijdperk meer ruimte zouden krijgen. Het tegendeel is waar: ik heb het gevoel dat het voor veel ondernemers nu pas begint. Ik werk me uit de naad en kluun me door m’n mailbox heen. Er komt geen einde aan, lijkt het. Het maken van content? Dat doe ik morgen wel. Of overmorgen. Of volgende week. Niet dus.En toch en toch en toch…Al heb je geen tijd, geen zin en geen inspiratie, je moet blijven communiceren met je doelgroep. Je moet er online gewoon altijd zijn. Zeker nu.En ja, ik ben de eerste om toe te geven dat het lastig is. Maar het alternatief – niets doen –, is geen optie in deze tijd. Echt niet. Uit onderzoek blijkt dat bijna twee derde van de beslissers in B2B twee tot vijf stukken online content leest voordat ze een product of dienst kopen. De markt van contentmarketing is in 2021 ruim 400 miljard dollar waard.

Het is bloedirritant, maar content rules. Nog steeds.

Wat je doel ook is, voor alles heb je content nodig. Of je nu je bereik wil vergroten, leads wil genereren, conversie wil draaien, up- en cross-sell wil bij bestaande klanten of nieuwe klanten wil binnenhalen, zonder content gaat dit niet lukken. Dat kunnen blogs zijn, maar ook whitepapers, e-books, klantverhalen, casestudies, video’s, infographics etc.En iemand moet het doen.

Draai het om

Je kunt natuurlijk in je eentje blijven zwoegen, zoals ik dat lange tijd deed. Maar tijdens één van mijn slapeloze nachten had ik opeens een scherp moment. Ik dacht: Wat als ik het omdraai, als ik er iets leuks van maak? Een teameffort, een gemeenschappelijk gedragen verantwoordelijkheid. De volgende ochtend mailde ik iedereen in ons bedrijf. Het onderwerp? ‘Lieve mensen. HELP MIJ!’ Dit is wat ik ze vroeg:

  • Hoe beschrijven onze klanten en potentiële klanten hun problemen, uitdagingen en symptomen? Welke woorden gebruiken ze?
  • Weten onze potentiële klanten eigenlijk al wat hun uitdaging of pijn is? Of moeten we ze daar nog bewust van maken?
  • Hoe verzamelen ze informatie over deze problemen en uitdagingen? Zoeken ze op Google, of vragen ze bijvoorbeeld mensen in hun netwerk?
  • Wat zijn de gevolgen als ze hun problemen niet oplossen? Wat hebben ze te verliezen?
  • Hoe beslist de koper of het probleem of uitdaging prioriteit moet krijgen? Als je auto het niet doet, dan snappen veel kopers wel dat dit urgent is. Hoe kunnen wij ze uitleggen wat de implicaties zijn als ze niet met hun uitdagingen en problemen aan de slag gaan?

Je content is er al

Want zo simpel is het eigenlijk. Onze salesmensen, onze customer-success-managers, allemaal praten ze de hele dag met klanten en met potentiële klanten. Op alle vragen die zij hebben, geven we antwoord. Dat zijn precies de vragen die ook de lezers van onze nieuwsbrief en de bezoekers van onze website hebben. Laten we die vragen en antwoorden eens opschrijven. En voilà, daar is je content. Zo simpel kan het zijn. Je moet je er alleen wel bewust van zijn, het zien en opschrijven dus. Of opnemen natuurlijk.

Meer kennis?

Na meer dan duizend B2B-bedrijven te hebben geholpen met hun online marketing helpen wij jou ook graag op weg door onze kennis met je te delen. Van whitepapers tot aan webinars en webinar opnames. Bekijk onze whitepapers of webinars gerelateerd aan jouw uitdagingen; van waardevolle content creëren tot aan het verbeteren van je waardepropositie of website. Succes!

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.