Blog

Verfrissende salestraining leidt tot 50% meer rendement

  • 01-12-2014
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

‘Geef je je gesprekspartner redenen om vragen te beantwoorden of ben je zelf aan het woord?’ Een vraag die voor veel ondernemers hun inside-outgespreksmethodiek op lossen schroeven zet. En niet voor niets. Dat bleek uit de enthousiaste reacties van de deelnemers van onze salestraining afgelopen woensdag.

OUTSIDE-IN

Onze training ‘In 5 stappen 50% meer rendement uit je verkoopgesprek’ van 26 november trok met ruim 50 deelnemers een volle zaal. Praktijkvoorbeelden, herkenbare situaties en voor velen verassende tips. Omdat uit gesprekken met ondernemers blijkt dat hun acquisitiegesprekken veelal zijn gestoeld op de inside-out methodiek heeft onze sales strateeg Youri Kuper ze gewezen op de mogelijkheid dit om te draaien. De ondernemer luistert, de prospect vertelt. Geweldig… aldus een aantal deelnemers. Door middel van nieuwe inzichten en het 5 stappen model kregen de deelnemers handvatten om hun verkoopgesprekken prettiger, efficiënter en effectiever te laten verlopen:

  1. Diagnose before you prescribe
  2. Geef uw gesprekspartner een reden om vragen te beantwoorden
  3. Besef dat de prioriteit van de klant verschuift gedurende het verkoopgesprek
  4. Toon begrip voor de situatie van uw klant, NIET voor wat hij zegt
  5. Doe een proefafsluiting voordat u om de handtekening vraagt

DIRECT SUCCESVOL

Henk Glissenaar van Glissenaar Accountants: ‘Ik vond de persoonlijke insteek van de masterclass prettig, de boodschap was geweldig en herkenbaar. Nog vers in het geheugen, heb ik de volgende dag een aantal tips direct toegepast tijdens een acquisitiegesprek. In plaats van zelf veel vertellen, heb ik doorgevraagd en achterhaald op welk vlak een oplossing nodig is. Ook de ‘proefafsluiting’ werkte zeer positief.’

NIEUWE INZICHTEN WERKEN

Zelf startte ik onze sales masterclass een beetje sceptisch. Met mijn ´Ik-weet-het-wel-houding’ ben ik alsnog ontzettend verrast. Het was een verhelderd en verfrissend verhaal. Een van de vragen die Youri tijdens in de sessie stelde was. ‘Hoe lang geleden heb je voor het laatst stilgestaan of jouw verkoopgesprek beter kan?’ En eerlijk is eerlijk: ik was een beetje roestig geworden! Openstaan voor nieuwe inzichten en tips houdt je scherp.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Help ik moet content maken!

Dat je content moet maken, is vandaag de dag een no brainer. Maar waar moet je beginnen? En wat moet je hemelsnaam vertellen? Vraag jij je dat ook af? Dan is dit whitepaper voor jou.

Waardepropositie

In deze whitepaper leggen wij je stap voor stap uit wat een goede waardepropositie is, waaraan deze moet voldoen en hoe je deze schrijft.

Social Strategie

In deze whitepaper legt onze social selling expert uit hoe jij in 5 stappen duurzame relaties met jouw prospects kan opbouwen via social media.

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.