Blog

Vier voordelen van Dropbox

  • 24-06-2013
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Dropbox heeft mijn leven stiekem stukken makkelijker gemaakt. Voornamelijk dat ik al mijn persoonlijke documenten en bestanden in de Cloud heb staan. Het voorkomen om deze kwijten te raken, was de voornaamste reden waarom ik met Dropbox begon. Want het verliezen van al mijn bestanden, dat was natuurlijk al eens gebeurt doordat mijn harde schijf finaal crashte. Er zijn natuurlijk meerdere oplossingen, maar Dropbox biedt mij een aantal belangrijke voordelen.
Naarmate de tijd vorderde ben ik er ook achter gekomen dat Dropbox een zeer gebruiksvriendelijke cloud-dienst is voor zowel persoonlijk als voor zakelijk gebruik. Je kunt overal en altijd bestanden uploaden en downloaden. En bijvoorbeeld een heel handige tool om te gebruiken wanneer je met externe partijen werkt. Denk maar aan de situatie wanneer je per e-mail een net te groot bestand wil versturen (vaak groter dan 10MB). Of wanneer je samen in een bestand wil kunnen werken. Met Dropbox kan iedereen direct bij een bestand, waar iemand ook is en met welke computer/ software dan ook.

1.Online documenten opslaan

Wat iedereen wellicht al weet van Dropbox is dat het in eerste instantie perfect werkt om (gratis) online documenten en bestanden op te slaan. Maar daarnaast is het tevens ook een uitstekende synchronisatietool. Bestanden die lokaal worden toegevoegd, gewijzigd of verwijderd worden tegelijkertijd in de online opslag veranderd (en visa versa). Alle online opgeslagen bestanden lopen daarom altijd synchroon met de lokale bestanden. Hierdoor kan men, waar dan ook ter wereld, in dezelfde documenten werken. Mits deze natuurlijk wel over een internetverbinding beschikt.

2.Toegankelijkheid documenten

Maar Dropbox biedt nog meer:

  • Bestanden delen op bestandsniveau: Je kan bestanden op bestandsniveau voor iedereen toegankelijk maken, ongeacht of ze gebruikers zijn van Dropbox. Dit probleem zie je vaak bij Google Docs, waar je alleen met een Google ondersteund e-mailadres je bestanden kunt delen.
  • Bestandsmappen delen: Dropbox biedt de mogelijkheid om hele mappen te kunnen delen zodat men gezamenlijke aan meerdere bestanden kan werken. Je machtigt een Dropbox gebruiker. Dankzij de automatische synchronisatie hebben alle gemachtigden altijd toegang tot de laatste versie van een bestand. Het omslachtig uitgewisselen van bestanden via traditionele opslag hardware zoals USB-sticks, e-mail of een FTP-server behoort tot het verleden.

3.Wordpress

Gebruik je WordPress als CMS (content management systeem) voor je website dan is ‘Wordpress Backup to Dropbox’ een ideale backup oplossing. Deze kleine desktop applicatie is gevestigd op je computer, maar slaat alles op in de Cloud. Door middel van een speciale WordPress plugin, geeft het je de mogelijkheid om je hele website content op Dropbox op te slaan. Dit kan geheel automatisch door een dag en/of tijd te selecteren en de frequentie te bepalen. Daarnaast kan je ook nog specifieke documenten selecteren waar je een back-up van wenst.

4. DropitTOme

Wil je toch bestanden via de mail versturen dan biedt Dropbox de tool DropitTOme. Met deze functionaliteit kun je grote bestanden versturen die je niet met je regulier e-mail kunt versturen. Een soort gelijke tool als WeTransfer, met als voordeel dat deze link langer actief blijft (bij WeTransferdan is dit 30 dagen).

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Waardepropositie

In deze whitepaper leggen wij je stap voor stap uit wat een goede waardepropositie is, waaraan deze moet voldoen en hoe je deze schrijft.

Social Strategie

In deze whitepaper legt onze social selling expert uit hoe jij in 5 stappen duurzame relaties met jouw prospects kan opbouwen via social media.

Succesvolle webinar

Webinars zijn populairder dan ooit, zeker in B2B. En dat is niet voor niets. Webinars zijn een fantastische manier om met jouw doelgroep te communiceren.

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.