Blog

Vijf honkballessen waarmee je ook in marketing een homerun slaat!

  • 16-11-2022
  • In: Blog
  • Door: Lindell Finsy

Als klein jongetje al was Lindell Finsy, onze teamlead Sales, geïnspireerd door honkbal. Het balletje overgooien met opa mondde uit in een honkbalcarrière op het hoogst haalbare niveau in Nederland. Een liefde voor het leven, ook nu hij de sport niet meer op topniveau beoefent. Inmiddels heeft Lindell het honkbalveld ingeruild voor een mooie rol bij Make Marketing Magic, maar de lessen van de topsport heeft hij met zich meegenomen. In deze blog deelt hij er vijf.

1. Teameffort

Wat maar weinig mensen weten, is dat het woord ‘team’ een acroniem is voor Together Everyone Achieves More. Door samen te werken, bereik je meer dan wanneer je in je eentje steeds weer het wiel probeert uit te vinden. In de honkbal leer je al snel wat jouw individuele kracht is en hoe je die kracht kunt inzetten om als team het beste resultaat te behalen. Op zakelijk vlak geldt dat natuurlijk net zo goed. Weet waar je eigen kracht zit, maar erken ook waar je hulp nodig hebt. Durf hulp te vragen en een specialist aan te haken in plaats van zelf aan te blijven modderen. En help anderen met jouw kennis en expertise waar dat nodig is.

2. Discipline

Als je serieus sport wil bedrijven, moet je discipline tonen. Dat heb ik al jong geleerd. Toen ik bij de jeugd zat, kwam het natuurlijk regelmatig voor dat er een verjaardagsfeestje was van een klasgenootje terwijl ik moest trainen. Ik ging – zonder uitzondering – braaf naar de training. Dat is een discipline die ik toen al ontwikkeld heb, en waar ik mijn hele leven baat bij heb gehad. Weet wat je doel is, ga daarvoor en laat je door niets van de wijs brengen. Stick to the plan. Op het sportveld, maar ook in business brengt discipline je het verst.

3. Heb vertrouwen

Als je gelooft in jezelf en je gaat honderd procent voor je doel, dan gaan er meer deuren open dan je denkt. Daarbij mag je jezelf best een beetje uitdagen. We weten allemaal dat je nooit iets magisch creëert als je veilig in je comfortzone blijft zitten. Vertrouwen in jezelf krijg je door kennis en ervaring op te doen. Fouten maken mag, maar leer er iets van. Zo breng je jezelf én je team steeds een stukje verder, tot je uiteindelijk bij de magie uitkomt.

4. Ken de kracht van herhaling

Hoewel de film uit 1984 komt, kent bijna iedereen wel de scène uit Karate Kid waarin Mr. Miyagi Daniel eindeloos een auto laat poetsen, alsof het een meditatie is: ‘Wax on, right hand. Wax off, left hand. Wax on, wax off. Breathe in through nose, out the mouth. Wax on, wax off. Don’t forget to breathe, very important.’ Ook ik heb mijn momenten gehad. Honderden, zo niet duizenden ballen heb ik van een paaltje geslagen om mijn swing te verbeteren. Het is heel simpel, hoe meer je oefent, hoe beter je wordt en trek ook vooral je learnings uit imperfectie. Kan je eenmaal iets goed, dan is het zaak te blijven herhalen tot je het perfect beheerst. En herhaal het dan nog duizend keer. Ook in marketing.

5. It ain’t over till the fat lady sings

Hoewel je soms denkt dat een uitkomst al helder is, je weet het pas echt zeker als de gebeurtenis voorbij is. Hoe vaak ik niet op het veld heb gestaan met het idee dat we de wedstrijd onmogelijk nog konden winnen! Maar als je door blijft vechten en samen nóg een keer de schouders ergens onder zet, kunnen er – daar heb je ‘m weer – magische dingen gebeuren. Ook hier geldt weer: stick to the plan en hou stug vol. Met vertrouwen, discipline en een goed plan, komt het uiteindelijk goed.

Geïnspireerd?

Benieuwd hoe jij kunt scoren bij je doelgroep? Plan gerust een gesprek in met mij of een van mijn gepassioneerde collega’s.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.