Blog

Vijf tips die u naar de top brengen

  • 14-07-2014
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Wereldkampioen willen we allemaal wel worden. Stelt u zich eens voor dat uw business zo explosief groeit dat het DE kampioenspositie binnen de markt bereikt? Deze week geven we vijf kampioentips die u nog niet kende, maar gegarandeerd meer leads opleveren.
Tips & tricks delen we vaker, maar er zijn er een aantal die zelden worden ingezet terwijl ze gegarandeerd werken. Dit zijn de goed bewaarde marketinggeheimen, de effectieve strategieën om succes te boeken:

  1. Handgeschreven brief: een gemiddelde klant ontvangt honderden e-mails per week, tientallen telefoontjes, een lading reclame, maar zelden een handgeschreven brief. Wanneer u uw doelgroep wilt bereiken kan dit de oplossing zijn waarmee u opvalt. Neem de moeite om het persoonlijk te maken en geniet van het resultaat. Als u veel brieven wilt versturen is het ook mogelijk om een ‘handgeschreven brief’ te laten drukken. Zorg dan wel voor een persoonlijke aanhef en indien mogelijk een persoonlijke toelichting.
  2. E-book: biedt een beknopt boek aan, dat u digitaal aan op een website in ruil voor contactgegevens. Dit is een zeer effectieve manier om contactgegevens van uw doelgroep te verzamelen. Met behulp van het juiste systeem is het creëren van een e-book bovendien een fluitje van een cent. Weten hoe u snel en succesvol een e-book creëert? Neem gerust contact met ons op.
  3. Onderzoek of test: bied een onderzoek aan waarmee uw doelgroep bijvoorbeeld kan zien hoe ze in de markt liggen t.o.v. de concurrentie. De informatie van het onderzoek kan zeer waardevol zijn voor uw doelgroep (en uzelf), en zorgt voor onderling contact. U kunt zelfs een stap verder gaan en een community creëren waarin uw doelgroep regelmatig interessante content ontvangt omtrent het onderzoek en vergelijkbare onderwerpen.
  4. Evaluatiegesprekken: een simpele en zeer effectieve manier om in contact te komen met nieuwe partijen binnen uw doelgroep is het voeren van evaluatiegesprekken. Evalueer regelmatig met bestaande klanten om te weten wat er goed gaat en wat beter kan. Vraag dan direct wie er in zijn/haar netwerk wellicht geïnteresseerd is in uw dienst/product. Een warmere lead is er niet.
  5. Events: organiseer een event dat relevant is voor uw doelgroep. Nodig uw doelgroep uit om kennis op te doen, te netwerken, etc., bijvoorbeeld tijdens een seminar of training. Een event is een leuke en effectieve manier om in korte tijd met een grote groep mensen in contact te komen.

Wat is jouw opstelling? Ik ben heel benieuwd welke van deze manieren u al inzet op weg naar de top. Wat zijn uw ervaringen? Zijn er wellicht andere manieren die u gebruikt? Laat het me weten in een reactie!
Djoea van Zanten
Marketingstrateeg

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.