Blog

Time je posts! Meer clicks door perfecte timing.

  • 11-08-2014
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Uit onderzoek van Bitly (bron) blijkt dat Tweets slechts 2,8 uur relevant zijn en daarna nog maar zelden worden gelezen. Het tijdstip waarop je op ‘versturen’ drukt is daarmee minstens zo belangrijk als de 140 karakters zelf. In deze tip brengen we de ideale tijdstippen in kaart en helpen we je deze instellen in BufferApp. Zorg dat je geen clicks misloopt!

Wat is het ideale tijdstip?

Vanzelfsprekend het moment dat je volgers online zijn. Maar wanneer is dit? Uiteraard hangt dit af van je branche en business, maar ook het type volgers. Gelukkig hebben we een stapel handige statistieken voor je om ter hand te nemen (bron: Compendium). Doe je voordeel met onderstaande infographic over het timen van je posts op Twitter, Facebook en LinkedIn:

Social Media Perfect post timing 1
Als aanvulling hierop is het handig om ook de dag van de week te overwegen in je experiment. Uit andere onderzoeken (zoals Fannit.com en SocialCafeïne) blijkt dat bij B2B bedrijven met name op dinsdag t/m donderdag gemiddeld de meeste clicks worden gegenereerd.

Zelf meten

Uiteraard kun je ook zelf de touwtjes in handen nemen! Wil je weten wanneer jouw Twitter volgers online zijn? Dat kan eenvoudig met de online tool SocialBro. Deze tool is 30 dagen gratis te proberen en hiermee maak je in een aantal stappen een visuele weergave van wanneer jouw Twitter volgers online zijn. Zie hieronder een voorbeeld:

Social Media Perfect post timing 2

Instellen in BufferApp

Gebruik jij Buffer al om je Social Media updates te delen? Uitstekend! Maak je hier nog geen gebruik van, kijk dan eens in onze tip BufferApp: hoe het werkt hoe je een gratis account aanmaakt. Voor het aanpassen van je tijdstippen ga je naar het tabblad Schedule. Hier vind je alle opties om een exeriment uit te voeren. Succes!

Vind je deze tip leuk, waardevol of interessant? Geef een reactie of deel het met je volgers via de onderstaande knoppen!

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Waardepropositie

In deze whitepaper leggen wij je stap voor stap uit wat een goede waardepropositie is, waaraan deze moet voldoen en hoe je deze schrijft.

Social Strategie

In deze whitepaper legt onze social selling expert uit hoe jij in 5 stappen duurzame relaties met jouw prospects kan opbouwen via social media.

Succesvolle webinar

Webinars zijn populairder dan ooit, zeker in B2B. En dat is niet voor niets. Webinars zijn een fantastische manier om met jouw doelgroep te communiceren.

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.