Blog

Time je posts! Meer clicks door perfecte timing.

  • 11-08-2014
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Uit onderzoek van Bitly (bron) blijkt dat Tweets slechts 2,8 uur relevant zijn en daarna nog maar zelden worden gelezen. Het tijdstip waarop je op ‘versturen’ drukt is daarmee minstens zo belangrijk als de 140 karakters zelf. In deze tip brengen we de ideale tijdstippen in kaart en helpen we je deze instellen in BufferApp. Zorg dat je geen clicks misloopt!

Wat is het ideale tijdstip?

Vanzelfsprekend het moment dat je volgers online zijn. Maar wanneer is dit? Uiteraard hangt dit af van je branche en business, maar ook het type volgers. Gelukkig hebben we een stapel handige statistieken voor je om ter hand te nemen (bron: Compendium). Doe je voordeel met onderstaande infographic over het timen van je posts op Twitter, Facebook en LinkedIn:

Social Media Perfect post timing 1
Als aanvulling hierop is het handig om ook de dag van de week te overwegen in je experiment. Uit andere onderzoeken (zoals Fannit.com en SocialCafeïne) blijkt dat bij B2B bedrijven met name op dinsdag t/m donderdag gemiddeld de meeste clicks worden gegenereerd.

Zelf meten

Uiteraard kun je ook zelf de touwtjes in handen nemen! Wil je weten wanneer jouw Twitter volgers online zijn? Dat kan eenvoudig met de online tool SocialBro. Deze tool is 30 dagen gratis te proberen en hiermee maak je in een aantal stappen een visuele weergave van wanneer jouw Twitter volgers online zijn. Zie hieronder een voorbeeld:

Social Media Perfect post timing 2

Instellen in BufferApp

Gebruik jij Buffer al om je Social Media updates te delen? Uitstekend! Maak je hier nog geen gebruik van, kijk dan eens in onze tip BufferApp: hoe het werkt hoe je een gratis account aanmaakt. Voor het aanpassen van je tijdstippen ga je naar het tabblad Schedule. Hier vind je alle opties om een exeriment uit te voeren. Succes!

Vind je deze tip leuk, waardevol of interessant? Geef een reactie of deel het met je volgers via de onderstaande knoppen!

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.