Blog

Waarom naar de bekende weg vragen als het ook moeilijk kan?

  • 01-12-2022
  • In: Blog
  • Door: Mirthe Cuperus

Ik liep vanochtend door het gebouw waar ik woon en keek eens om mij heen. Ik weet het zeker: Iemand bij mijn verhuurder is gek op bordjes maken. Letterlijk op elke deur hangt een bordje.

Garage. Fietsenstalling. Postvakken. Bel.

Geestig.

Maar er is geen bordje dat de deurbel uitlegt. En die is best ingewikkeld. Iets met een code en een sterretje en een belletje. En het zijn twee deuren.

Dat vind ik dus heel grappig. Ik denk dat geen enkele bewoner twijfelt waar de garage is. En iedereen weet echt wel waar de postvakken zijn. Maar elke keer als er iemand op bezoek komt moet ik een soort handleiding sturen voor het aanbellen.

Ofwel op alles hangt een bordje, behalve waar het echt nodig is: de plek waar mensen die het gebouw niet kennen moeten zijn.

Nu over jou.

Hoe doe jij dat eigenlijk op je website?

Als iemand daar komt, weet diegene dan waar ‘ie moet zijn? Of wijs je heel veel dingen aan die ze niet nodig hebben.

Check vandaag nog je website op de volgende dingen:

  1. Als ik op mijn website kom, zie ik dan in 1 oogopslag wat voor probleem ik oplos?
  2. Als ik contact wil opnemen, hoe vaak moet ik klikken om het telefoonnummer te vinden?
  3. Als ik een probleem heb, in hoeveel klikken zie ik dan de oplossing?

Succes,

Mirthe

p.s. Next step: gevonden worden. En dan gevonden worden zonder dat je je bedrijfsnaam of URL intypt. Download de 10 tips om snel bovenaan te komen in Google.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.