Blog

Websitebezoekers van vandaag zijn je klanten van morgen. Daarom moet je weten wie het zijn!

  • 18-10-2017
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Dit is een kort verhaal met een simpele boodschap. Ondernemers en bedrijven stoppen veel energie en geld in het genereren van traffic naar hun website, maar hebben vervolgens geen idee wie er op hun website komt. Laat staan dat ze er iets mee doen. De hoogste tijd om dat te veranderen. Want je websitebezoekers van vandaag zijn je klanten van morgen.

Ze hebben je nodig

Mensen die op je website komen doen dat niet voor niets. Die hebben een uitdaging en zijn op zoek naar een bedrijf dat ze kan helpen.
Met andere woorden: mensen die op je site zitten zijn potentiële klanten en die moet je omarmen. Je moet laten weten dat je er bent en dat je hun problemen begrijpt. Je moet ze aandacht geven, naar ze luisteren en je kennis en ervaring met ze delen. Zij zijn op zoek gegaan naar jou en nu moet jij ze helpen.

Weet wie het zijn

Maar om ze te kunnen helpen moet je wel weten wie het zijn. Wanneer je Google Analytics koppelt aan je website zie je wie je bezoekers zijn, maar ook hoe mensen je website gebruiken. Echter Google Analytics is lastig te lezen. Daarom ontwikkelden wij het gratis platform Window of Opportunity (WOO). WOO brengt alle data van Google Analytics en e-mailmarketing (als je content deelt met je database) samen en maakt daarvan heldere – voor iedereen te begrijpen – rapportages. Zo zie je bijvoorbeeld in één oogopslag wat je verkoopkansen van deze week zijn. Verkoopkansen? Jazeker. Bedrijven die je website bezoeken zijn verkoopkansen. En als je wilt groeien moet je met deze kansen aan de slag.

De kunst van het doen

Maar op de een of andere manier vinden veel ondernemers en bedrijven het lastig om geïnteresseerden actief te benaderen. En dat is best gek. Zij hebben immers de eerste stap gezet. Het is dan eigenlijk vreemd dat je doet alsof je dat niet gezien hebt. Het is de kunst om met mensen – die hebben aangetoond geïnteresseerd in je te zijn – een relatie te starten.
Vraag waar ze mee worstelen. Waar ze tegenaan lopen. Wat hun uitdagingen en problemen zijn. Bel ze. Nodig ze uit voor een kop koffie, een ontbijtsessie, een webinar of een livestream. Geef ze een gratis whitepaper of een masterclass. Deel alle kennis die je hebt en neem een paar weken later weer contact op om te vragen of het relevant voor ze was en of je verder nog iets voor ze kunt betekenen.

Niet verkopen maar geven

De essentie is dat je geïnteresseerden nooit benadert om iets te verkopen, maar om iets te geven. En dat is echt een andere manier van denken en van doen. Maar wel dé manier om duurzame relaties te bouwen met potentiele klanten. En duurzame relaties zijn goud waard. Want op het moment dat iemand jouw product of dienst nodig heeft, geloof me, dan weten ze je te vinden.

Doe elkaar een plezier

Websitebezoekers zijn potentiële klanten en die verdienen je aandacht. Je doet hiermee niet alleen jezelf, maar ook hen een plezier. Zij zijn op zoek naar een oplossing voor hun probleem. En jij bent misschien wel die oplossing. Eigenlijk zou het een schande zijn als je niet even contact zoekt. Zij hebben de eerste stap gezet. De volgende is aan jou.

Wil jij weten welke bedrijven jouw website bezoeken?
Ga naar Window of Opportunity en ontvang een jaar lang gratis verkoopkansen!

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Waardepropositie

In deze whitepaper leggen wij je stap voor stap uit wat een goede waardepropositie is, waaraan deze moet voldoen en hoe je deze schrijft.

Social Strategie

In deze whitepaper legt onze social selling expert uit hoe jij in 5 stappen duurzame relaties met jouw prospects kan opbouwen via social media.

Succesvolle webinar

Webinars zijn populairder dan ooit, zeker in B2B. En dat is niet voor niets. Webinars zijn een fantastische manier om met jouw doelgroep te communiceren.

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.