Blog

Wie ben jij volgens Google?

  • 21-10-2013
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Sta je er wel eens bij stil wat er over je te vinden is op het wereld wijde web? Nee, niet? Dan raden we je aan om eens je eigen naam in te vullen bij een Google zoekopdracht. Google (Googol: de letterlijke vertaling is een getal; een 1 met honderd nullen) verwerkt dagelijks wereldwijd 1 miljard zoekopdrachten. Daar zitten vast ook zoekopdrachten naar jouw naam bij. Komen er ongewenste zoekresultaten naar boven? In de meeste gevallen is hier snel iets aan te doen.

Wat laat je ongemerkt achter?

Je hebt het niet door, maar je laat veel informatie achter op internet. En dan te bedenken dat ‘we’ allemaal pas sinds, op z’n vroegst, dit milennium online zijn. In het afgelopen decennium heb je waarschijnlijk wel een of meer Social Media accounts aangemaakt. Deze accounts komen hoog tevoorschijn in de zoekresultaten. Herinner je je misschien nog de Hyves-hype in 2004? Als je profiel nooit is gedeactiveerd (helaas, dit gebeurt niet automatisch) is, dan is het nog steeds te vinden. Voor wat betreft Facebookprofielen, dit zijn (tot nu toe) de enige Social Media accounts die helemaal uit Google verwijderd kunnen worden. Je profiel blijft gewoon bestaan, maar verschijnt niet meer in de zoekresultaten. Maar dat is niet het enige wat omhoog komt. Heb je misschien ooit een gastenboek getekend zonder te beseffen dat het ‘open’ was, dat is ook nog te vinden.

Heb je een dubbelganger op internet?

Het is natuurlijk ook mogelijk dat er iemand rondloopt met dezelfde naam als jij. Onderscheid je door het gebruiken van je initialen of je tweede naam.
hoe verwijder je ongewenste Google zoekresultaten?
Wil je jezelf ontgooglen? Ga dan naar de supportpagina van Google via deze link. Dat is geen gemakkelijke klus, maar er zijn je al wat mensen voorgegaan die het is gelukt.
Vind je deze tip leuk, waardevol of interessant? Geef een reactie of deel het met je volgers via de bovenstaande knoppen! Succes!

Zie ook: B2B marketing, E-mail marketing b2b, Content marketing

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.