Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Wij geloven in radarmarketing. Radarmarketing zorgt ervoor dat je als bedrijf op de radar bent bij je doelgroep. Met andere woorden: dat (potentiële) klanten weten dat je er bent, weten wat je doet en waarom. En aan jou denken wanneer ze je nodig hebben.

HOE HET WERKT?

Om op de radar te komen bij je doelgroep moet je een aantal dingen doen:

  1. Je moet je doelgroep definiëren: wie is die potentiële klant, wat doet ie, waar zit ie maar bovenal wat is zijn probleem? En hoe kan jij hem daarbij helpen.
  2. Je moet content (artikelen, white-papers, blogs, video’s etc) maken die relevant is voor je doelgroep. Oftewel: content waarmee hij echt geholpen is, en waarmee jij als autoriteit wordt gezien.
  3. Je moet de content de wereld in sturen. Het distribueren van content kan bijvoorbeeld via e-mailmarketing, social media als LinkedIn, Facebook, Twitter en je website.
  4. En je moet een ‘uitzendschema’ hebben voor het versturen van je content. Want op de radar komen is één, maar op de radar blijven is een heel ander verhaal. Daarvoor moet je regelmatig zorgen dat mensen iets van je voorbij zien komen en denken: ‘Hé, daar heb je ze weer. Leuk!’

EN DAN?

Vervolgens moet je zo specifiek mogelijk meten wat er met je verstuurde content gebeurt: dus niet alleen hoeveel bezoekers er op je website komen, maar vooral wie er op je site is geweest en hoe lang. En wie heeft je nieuwsbrief geopend en is vervolgens nog naar andere pagina’s op je site gegaan? Allemaal informatie die voor jou interessant is. Want als je eenmaal op de radar bent van je doelgroep, dan komen ze vanzelf op jouw radar, op het moment dat ze je nodig hebben. En dat is precies wat je wilt. Want nu je weet wie er interesse heeft in jouw product of dienst, kun je actie ondernemen. Geef ze aandacht. Bel ze, ga koffie drinken, nodig ze uit voor een lunch of event. Luister naar hun behoefte en vertel ze jouw verhaal. Zo ontstaan er kansen en dat maakt het ondernemen zo ontzettend leuk.