Blog

Wij geloven in radarmarketing!

  • 19-06-2015
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Wij geloven in radarmarketing. Radarmarketing zorgt ervoor dat je als bedrijf op de radar bent bij je doelgroep. Met andere woorden: dat (potentiële) klanten weten dat je er bent, weten wat je doet en waarom. En aan jou denken wanneer ze je nodig hebben.

HOE HET WERKT?

Om op de radar te komen bij je doelgroep moet je een aantal dingen doen:

  1. Je moet je doelgroep definiëren: wie is die potentiële klant, wat doet ie, waar zit ie maar bovenal wat is zijn probleem? En hoe kan jij hem daarbij helpen.
  2. Je moet content (artikelen, white-papers, blogs, video’s etc) maken die relevant is voor je doelgroep. Oftewel: content waarmee hij echt geholpen is, en waarmee jij als autoriteit wordt gezien.
  3. Je moet de content de wereld in sturen. Het distribueren van content kan bijvoorbeeld via e-mailmarketing, social media als LinkedIn, Facebook, Twitter en je website.
  4. En je moet een ‘uitzendschema’ hebben voor het versturen van je content. Want op de radar komen is één, maar op de radar blijven is een heel ander verhaal. Daarvoor moet je regelmatig zorgen dat mensen iets van je voorbij zien komen en denken: ‘Hé, daar heb je ze weer. Leuk!’

EN DAN?

Vervolgens moet je zo specifiek mogelijk meten wat er met je verstuurde content gebeurt: dus niet alleen hoeveel bezoekers er op je website komen, maar vooral wie er op je site is geweest en hoe lang. En wie heeft je nieuwsbrief geopend en is vervolgens nog naar andere pagina’s op je site gegaan? Allemaal informatie die voor jou interessant is. Want als je eenmaal op de radar bent van je doelgroep, dan komen ze vanzelf op jouw radar, op het moment dat ze je nodig hebben. En dat is precies wat je wilt. Want nu je weet wie er interesse heeft in jouw product of dienst, kun je actie ondernemen. Geef ze aandacht. Bel ze, ga koffie drinken, nodig ze uit voor een lunch of event. Luister naar hun behoefte en vertel ze jouw verhaal. Zo ontstaan er kansen en dat maakt het ondernemen zo ontzettend leuk.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Waardepropositie

In deze whitepaper leggen wij je stap voor stap uit wat een goede waardepropositie is, waaraan deze moet voldoen en hoe je deze schrijft.

Social Strategie

In deze whitepaper legt onze social selling expert uit hoe jij in 5 stappen duurzame relaties met jouw prospects kan opbouwen via social media.

Succesvolle webinar

Webinars zijn populairder dan ooit, zeker in B2B. En dat is niet voor niets. Webinars zijn een fantastische manier om met jouw doelgroep te communiceren.

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.