Blog

Windows knipprogramma: maak een schermafbeelding in een handomdraai

  • 10-03-2010
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Een schermafbeelding maken van een geopend venster, van een stukje tekst in een document, een afbeelding, een foutmelding…dat kan heel eenvoudig met het knipprogramma waarmee Windows Vista, 7 en 8 standaard is uitgerust. De plaatjes kun je gemakkelijk opslaan in het gewenste formaat (jpg, png, gif of html), plakken naar Word of direct versturen via e-mail.
Stap 1: Open het programma
Het knipprogramma (snippingtool) vindt je via Start > Alle programma’s > Bureauaccessoires > Knipprogramma. Er opent zich een klein venster, waarbij je kiest voor ‘nieuw’. Wil je het type knipsel aanpassen, klik dan eerst op het pijltje naast de knop ‘nieuw’.
Windows Knipprogramma opstarten
Stap 2: Knippen maar!
Heb je stap 1 uitgevoerd, dan wordt de rest van je beelscherm wat mistig. Klik nu op je linkermuisknop (en houdt die ingedrukt!) en selecteer het scherm (of deel daarvan) en laat de muis weer los. Het resultaat is dat je in een apart scherm je selectie te zien krijgt.
Stap 3: Opties kiezen
Het zal je niet verbazen dat onder de knop ‘opties’ het optiescherm zichtbaar wordt. Daar kun je kiezen om: Tekst met aanwijzigingen te verbergen, knipsels standaard naar je klembord te kopiëren, een url toe te voegen, vragen om knipsels bij afsluiten op te slaan en het overlappende scherm weer te geven als knipprogramma actief is.
Stap 4: Bewerken
Zoals al aangegeven kun je zelf bepalen in welk formaat je het knipsel wilt opslaan. Andere opties zijn om je schermafbeelding met een pennetje te voorzien van begeleidende tekst (Zie voorbeeld van ‘icons’ hieronder) of te markeren met je markeerstift.
Windows Knipprogramma bewerken
Knip ze!
Vind je deze tip leuk, waardevol of interessant? Geef een reactie of deel het met je volgers via de onderstaande knoppen. Succes!

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.