Blog

Zo start je 2020 met een bruisend klantcontact

  • 11-12-2019
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Als ondernemer moet je de wereld niet alleen vertellen wát je doet, je moet vooral vertellen waarom je doet wat je doet. In de praktijk blijkt dat nogal eens anders te gaan. Djoea van Zanten helpt je het nieuwe jaar bruisend te starten met een knalgoede waardepropositie. Zodat je nog meer uit je klantcontact kunt halen.

Veertig jaar ervaring

Een waardepropositie gaat niet over jou of jouw bedrijf, maar over het probleem dat je oplost. Als ik dat ergens vertel, knikken de meeste ondernemers overtuigd ja. Toch is het niet wat ik in de praktijk zie. Ga naar de gemiddelde website van een ondernemer, klik op de pagina ‘Wat doen wij’ en je leest: ‘Wij hebben al veertig jaar ervaring met spanplafonds’ of ‘Wij zijn al twintig jaar dé experts op gebied van gasfornuizen’.

Andere lading

Op zich is deze gedachtegang niet vreemd. Zoek het woord propositie op in Van Dale en leest dat het een ander woord is voor voorstel. Je aanbod dus. Maar je waardepropositie is iets anders. Die gaat over de waarde die je aanbiedt, het probleem dat je oplost. Lever je een gasstel of breng je een legende in huis die de spil is in het gezinsleven? De waardepropositie heeft een andere lading die niet gaat over je bedrijf, je dienst of je ervaring, maar alles met je doelgroep en hoe jouw dienst of product zijn wereld beter maakt.

Drie basisuitdagingen

Moeilijk? Ik help je op weg. Alle problemen die je in een B2B-situatie kunt oplossen, vinden hun wortels in een van de volgende drie uitdagingen:

1 Je doelgroep wil meer klanten. Immers, meer klanten betekent meer omzet en commerciële groei. In veel gevallen lukt dit niet goed genoeg, gaat het niet snel genoeg of hard genoeg.

2 Je doelgroep wil besparen, minder uitgeven voor hetzelfde resultaat.

3 Je doelgroep zoekt comfort en veiligheid. Of het nu digitaal is of letterlijk, een groeiende groep ondernemers is op zoek naar veiligheid en gemak.

Wow-factor

Terug naar je eigen propositie. Bij welk van deze drie uitdagingen kun jij ondernemers helpen. Dat kunnen er natuurlijk meerdere zijn. Sterker nog, vaak tik je alle drie de behoeftes aan. Maar meestal voert een van de drie uitdagingen de boventoon. Dat is de reden dat ondernemers bij jou aankloppen. Hou die uitdaging in gedachten als je je verhaal eromheen creëert, en ik weet zeker dat je dan mensen raakt in het hart en dat ze vaker zullen zeggen: ‘wow, wat jij doet, dat heb ik nodig!’

Gratis workshop

Wil jij 2020 ook in met een goed verhaal dat je aan je – potentiële – klanten kunt vertellen op een manier waarvan zij zeggen: ‘wow, wat jij doet, dat heb ik nodig’? Wil je dieper duiken in de wereld van een killer value proposition? Kom dan op 19 december naar onze gratis workshop Grow your business with a killer value proposition.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Waardepropositie

In deze whitepaper leggen wij je stap voor stap uit wat een goede waardepropositie is, waaraan deze moet voldoen en hoe je deze schrijft.

Social Strategie

In deze whitepaper legt onze social selling expert uit hoe jij in 5 stappen duurzame relaties met jouw prospects kan opbouwen via social media.

Succesvolle webinar

Webinars zijn populairder dan ooit, zeker in B2B. En dat is niet voor niets. Webinars zijn een fantastische manier om met jouw doelgroep te communiceren.

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.