Ooit was de zomer zakelijk gezien niet de meest vruchtbare periode. Maar das war einmal. Tegenwoordig zijn we met z’n allen 24 uur per dag, zeven dagen per week online. Ook in de zomer. Cijfers laten zien dat het aantal keer dat een e-mail wordt geopend en het aantal keer dat erop wordt geklikt om verder te lezen in de zomer zelfs hoger is dan daarbuiten. Eindelijk hebben we eens tijd om echt iets te lezen. En achterblijvende sales? Met dank aan de gespreide vakanties – en natuurlijk de digitale mogelijkheden – is ook daar geen sprake meer van. In deze blog geven we je drie tips om in deze maanden nog meer uit je marketing en sales te halen.

1. Breng een whitepaper of e-book uit

Veel mensen gebruiken de zomermaanden om eens lekker bij te lezen. Zorg daarom dat je iets interessants te bieden hebt. Schrijf een whitepaper of e-book, of breng een podcast of video uit waarmee je de lezer of kijker triggert. Zorg niet alleen dat hij of zij gemakkelijk contact op kan nemen, maar geef ook de mogelijkheid om een online afspraak in te plannen voor na zijn of haar vakantie.

2. Ga het gesprek aan

In deze maanden krijg je natuurlijk regelmatig te horen dat iemand ofwel op vakantie is ofwel binnenkort op vakantie gaat. Doe iets met die informatie! Bij Make Marketing Magic hebben we ansichtkaarten laten drukken met een vrolijke, zomerse opdruk. Deze kaarten, natuurlijk met handgeschreven boodschap, sturen we aan onze contacten. We wensen ze een fantastische vakantie en geven aan dat we na hun vakantie weer even contact opnemen. Zo’n persoonlijk gebaar wordt altijd op prijs gesteld.

3. Organiseer een sessie

Je kunt deze periode ook gebruiken om je – potentiële – klanten uit te nodigen voor een informatieve sessie. Zelf doen we dat bijvoorbeeld door speciale ontbijtsessies te organiseren. Voor elke sessie nodigen we tien ondernemers uit om in detail te praten over hoe je je marketingplan een integraal onderdeel van je salesactiviteiten maakt zodat het bijdraagt aan het behalen van je salesdoelstellingen. Onder het genot van een goede koffie, een croissantje en een eitje bespreken we met gelijkgestemden hun grootste marketing- en salesuitdagingen.

Nieuwsgierig?

Met deze tips prikkel je je potentiële klanten om in contact met jou te komen. Wil je eens verder praten over deze tips? Neem gerust contact met ons op via 020 – 53 07 100 of info@makemarketingmagic.com. Wil je weten hoe je je bedrijf laat groeien door slimme marketing en sales? Schrijf je dan  snel in voor onze ontbijtsessies.