Blog

Zomertijd komkommertijd? Echt niet!

  • 24-07-2019
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Ooit was de zomer zakelijk gezien niet de meest vruchtbare periode. Maar das war einmal. Tegenwoordig zijn we met z’n allen 24 uur per dag, zeven dagen per week online. Ook in de zomer. Cijfers laten zien dat het aantal keer dat een e-mail wordt geopend en het aantal keer dat erop wordt geklikt om verder te lezen in de zomer zelfs hoger is dan daarbuiten. Eindelijk hebben we eens tijd om echt iets te lezen. En achterblijvende sales? Met dank aan de gespreide vakanties – en natuurlijk de digitale mogelijkheden – is ook daar geen sprake meer van. In deze blog geven we je drie tips om in deze maanden nog meer uit je marketing en sales te halen.

1. Breng een whitepaper of e-book uit

Veel mensen gebruiken de zomermaanden om eens lekker bij te lezen. Zorg daarom dat je iets interessants te bieden hebt. Schrijf een whitepaper of e-book, of breng een podcast of video uit waarmee je de lezer of kijker triggert. Zorg niet alleen dat hij of zij gemakkelijk contact op kan nemen, maar geef ook de mogelijkheid om een online afspraak in te plannen voor na zijn of haar vakantie.

2. Ga het gesprek aan

In deze maanden krijg je natuurlijk regelmatig te horen dat iemand ofwel op vakantie is ofwel binnenkort op vakantie gaat. Doe iets met die informatie! Bij Make Marketing Magic hebben we ansichtkaarten laten drukken met een vrolijke, zomerse opdruk. Deze kaarten, natuurlijk met handgeschreven boodschap, sturen we aan onze contacten. We wensen ze een fantastische vakantie en geven aan dat we na hun vakantie weer even contact opnemen. Zo’n persoonlijk gebaar wordt altijd op prijs gesteld.

3. Organiseer een sessie

Je kunt deze periode ook gebruiken om je – potentiële – klanten uit te nodigen voor een informatieve sessie. Zelf doen we dat bijvoorbeeld door speciale ontbijtsessies te organiseren. Voor elke sessie nodigen we tien ondernemers uit om in detail te praten over hoe je je marketingplan een integraal onderdeel van je salesactiviteiten maakt zodat het bijdraagt aan het behalen van je salesdoelstellingen. Onder het genot van een goede koffie, een croissantje en een eitje bespreken we met gelijkgestemden hun grootste marketing- en salesuitdagingen.

Nieuwsgierig?

Met deze tips prikkel je je potentiële klanten om in contact met jou te komen. Wil je eens verder praten over deze tips? Neem gerust contact met ons op via 020 – 53 07 100 of info@makemarketingmagic.com. Wil je weten hoe je je bedrijf laat groeien door slimme marketing en sales? Schrijf je dan  snel in voor onze ontbijtsessies.

Zie ook: B2B marketingE-mail marketing b2bMarketing automationContent marketing

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.