Blog

Zoveel mensen. Zoveel bereik.

  • 22-01-2018
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Ik wil graag een succesverhaal met jullie delen. Een succesverhaal van een klant van mij maar het had jullie verhaal kunnen zijn. Het kan jullie verhaal worden. Het is een simpele tip die voor iedereen haalbaar is. Het kost geen geld alleen de betrokkenheid van je medewerkers en het bewustzijn dat zij het bereik van jouw bedrijf substantieel kunnen vergroten en daarmee de kans op groei en succes.

Het succesverhaal

Een klant van mij heeft onlangs een opdracht voor 2 ton binnengehaald. Hoe? Heel simpel. Iemand in zijn organisatie deelde via zijn persoonlijke LinkedIn account een zojuist geschreven blog. De blog was al gestuurd naar alle mensen in de database van het bedrijf en nu deelde deze medewerker het met zijn eigen netwerk. Achteloos bijna. Even tussen de bedrijven door. De blog werd gelezen door één van zijn linkedIn contacten en raakte een snaar. Deze persoon klikt na het lezen van de blog verder. Leest meerdere blogs, bezoekt de webpagina met producten, gaat vervolgens naar de contactpagina en belt om een afspraak te maken. De blog was op het juiste moment op de juiste plek met als resultaat een fantastische nieuwe klant. Zo kan het gaan. En daarom moeten medewerkers content van het bedrijf waar ze werken delen met hun persoonlijke social media kanalen.

Wet van de grote getallen

Hoe groter je bereik, hoe groter de kans op nieuwe klanten. Het is de wet van de grote getallen. Hoe meer mensen je aanraakt met je verhaal, hoe meer mensen voor je kunnen kiezen als ze je product of dienst nodig hebben. Simpelweg omdat ze weten dat je bestaat. Uit recent onderzoek is gebleken dat wanneer je 50 mensen in dienst hebt en die delen allemaal jouw blog of whitepaper, je bereik veel groter is dan een gesponsorde post. En dat is goed nieuws want het delen van content kost niets en is uitermate effectief. Het is dus zaak om ervoor te zorgen dat je medewerkers – of een deel van je mensen – actief alle content van je bedrijf delen met hun eigen netwerk.

Potentieel bereik

Stel je hebt 20 man in dienst. En ieder van hen heeft 500 LinkedIn contacten. Wanneer zij de maandelijkse blog van jouw bedrijf niet delen op LinkedIn mis je per maand 10.000 contacten die een potentiele klant zouden kunnen zijn. 10.000! Die hebben de meeste bedrijven niet in hun database zitten kan ik je vertellen. Bij lange na niet zelfs.
En reken maar uit wat het voor je bereik betekent wanneer je 2 blogs per maand schrijft, je mensen meer dan 500 LinkedIn contacten hebben en ook op Facebook en Twitter zitten.

Zorg dat ze delen

De vraag is niet of jouw mensen de content die jullie maken moeten delen, maar hoe je ervoor zorgt dat ze het doen. Het is een kwestie van bewustwording, van verantwoordelijkheid nemen en van simpelweg doen.
Geef je medewerkers inzicht in de cijfers: wat gebeurt er bijvoorbeeld met het websitebezoek op het moment dat iedereen de blogs deelt. Maak het ze makkelijk: zorg dat ze door een social media reminder alleen maar op de button LinkedIn hoeven klikken om de blog met hun persoonlijke account te delen. En geef een beloning aan degene die de blogs het meeste deelt.
Ik hoor het graag als de eerste successen binnen zijn!

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.