Case

1uur.nu

Wij zijn een lean bedrijf en hebben daarom bewust geen eigen marketing afdeling. Maar onze ambitie om de omzet dit jaar te vervijfvoudigen, vraagt wel om structurele online marketing. De aanpak van Make Marketing Magic is concreet, kostenefficiënt en effectief. Geen gedoe, maar aan de slag voor resultaat. Dat werkt en past bij ons.’ Bas van 1uur.nu

Een jong en ambitieus bedrijf dat keihard wil groeien. Dat is 1uur.nu. Een bureau met niet alleen een originele naam, maar ook originele missie. Directeur en medeoprichter Bas van Gool draait er niet omheen: ‘Uiteindelijk willen we heel Nederland digivaardiger maken. En daarmee nóg productiever.’

Uitdaging

Om die missie te volbrengen moet 1uur.nu natuurlijk luid en duidelijk laten weten dat het bestaat. Van Gool: ‘We zijn een lean bedrijf en hebben daarom heel bewust geen eigen marketingafdeling. Maar we moeten wel iets met marketing, om onze stip aan de horizon te bereiken. En ook om onze stevige doelstelling voor dit jaar te halen.’ Van Gool vervolgt zelfverzekerd: ‘Onze ambitie is om dit jaar de omzet maar liefst te vervijfvoudigen. Dat betekent dat 1uur.nu zichtbaar en herkenbaar moet zijn. En dat we buiten ons gebaande netwerk nieuwe klanten moeten vinden. Daar komt Make Marketing Magic om de hoek kijken.’

Organisaties laten profiteren van toegenomen productiviteit

‘Wat we precies doen met 1uur.nu? We geven productiviteitstrainingen. Geen consultancy van bovenaf, maar heel praktisch samen met de werknemer op de werkvloer. We trainen persoonlijk, dus een-op-een over wat die specifieke werknemer bezighoudt. En hoe die werknemer productiever kan worden. Zo zien we vaak dat bij veel bedrijven na bijvoorbeeld een implementatie, de mogelijkheden van ICT niet optimaal worden benut. Neem een organisatie die met Office 365 gaat werken, een trend op dit moment. Dat betekent werken in de cloud, waarbij je gegevens niet meer lokaal staan opgeslagen. En dat biedt geweldige mogelijkheden, zoals slim samenwerken, eenvoudig taken delen en je tijdmanagement verbeteren. Daarin kunnen we de werknemer op weg helpen. Gewoon door tips en tricks te geven hoe ze de werkzaamheden sneller of makkelijker kunnen uitvoeren. Waarna zowel de individuele werknemer als de organisatie profiteert van de toegenomen productiviteit.’

Buiten bestaande netwerken zit je groei

‘We merken dat bedrijven waarmee we hebben samengewerkt graag bij ons terugkomen. Omdat ze direct de productiviteit op de werkvloer zien toenemen. Daarnaast zien we regelmatig nieuwe klanten binnenkomen via ons partnership met Microsoft. Bij Microsoft zeggen ze over onze trainingen; wat jullie doen, dat is uniek. Daarom verwijzen ze hun klanten graag aan ons door. We bedienen inmiddels alle markten, van ministeries en maatschappelijke organisaties tot een groot internationaal bedrijf als Tata Steel. Waar we zowel de directie en de communicatieafdeling als de mensen in de fabrieken trainen.

Maar om onze groeiambitie te realiseren zijn bestaande klanten en bestaande netwerken niet genoeg. Daarvoor moet we ons aan de buitenwereld laten horen en ook meer met de buitenwereld in contact staan. Over onze doelstellingen zijn we met Make Marketing Magic in gesprek gegaan. En ze adviseerden ons over een marketingstrategie die daar het best bij past.’

Oplossing

Aan de slag met Make Marketing Magic

‘Samen met de marketingmanager van Make Marketing Magic hebben we ook onze buyer-persona helder geformuleerd. Zodat we heel scherp voor ogen hebben wie onze ideale klant is. Welke vragen en zorgen er bij die klant leven en wat deze van ons verwacht. Vervolgens heeft Make Marketing Magic ons ondersteund bij het in kaart brengen van onze contacten en die onder te brengen in een database. Heel waardevol, want elk contact is een potentiële opdrachtgever. Daarnaast heeft Make Marketing Magic ons geholpen met de keuze van de platforms waarop we willen communiceren. Momenteel is dat bij ons vooral op LinkedIn.

De uitdaging is om regelmatig content te delen die de doelgroep aanspreekt. We publiceren daarom om de twee weken een blog op onze website, dat ook gedeeld wordt via social media. De content writer van Make Marketing Magic helpt de verhalen van onze experts aan te scherpen. En die in blogs te gieten die aansluiten op onze buyer persona. Ik merk dat Make Marketing Magic daarbij een goede stok achter de deur is. We weten dat er elke twee weken een blog uit moet. Dus houden we continu in de gaten wat er speelt bij onze doelgroep en welke informatie voor hun relevant is.

Resultaat

Je opdrachtgevers beter in beeld

‘Vervolgens helpt Make Marketing Magic ons te analyseren wie onze blogs leest, zodat we een beeld krijgen van de organisaties die interesse in ons hebben. En dankzij het softwareplatform WOO krijgen we inzicht in de respons op onze website. Waardoor we zien wat wel en wat niet werkt bij onze doelgroep. Daar passen we vervolgens onze marketing content op aan.

Sinds we dit traject zijn ingegaan hebben we onze opdrachtgevers beter in beeld. En los van het verbeteren van onze naamsbekendheid helpen de blogs ook in het verkoopproces. In het contact met klanten is het handig te verwijzen naar een blog. Waar ze rustig nog eens een en ander kunnen nalezen. En ons blijven volgen.

Wat me het meest aanspreekt in de aanpak van Make Marketing Magic is dat het zo concreet is. Niet teveel gedoe, maar aan de slag. Eigenlijk net zoals met onze trainingen!

Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Waardepropositie

In deze whitepaper leggen wij je stap voor stap uit wat een goede waardepropositie is, waaraan deze moet voldoen en hoe je deze schrijft.

Social Strategie

In deze whitepaper legt onze social selling expert uit hoe jij in 5 stappen duurzame relaties met jouw prospects kan opbouwen via social media.

Succesvolle webinar

Webinars zijn populairder dan ooit, zeker in B2B. En dat is niet voor niets. Webinars zijn een fantastische manier om met jouw doelgroep te communiceren.

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.