Case

BE Impulse

Met ruime ervaring en een riant aantal vlieguren op het gebied van project- & verandermanagement, ICT en klantdienstverlening binnen de wereld van de woningcorporaties, helpt BE Impulse sinds 2019 organisaties een stap vooruit. Om bredere naamsbekendheid te krijgen, schakelden eigenaren Eline Stawicki en Bertine Scholten Make Marketing Magic in. Met succes, vertelt Eline.

Dubbele uitdaging

Bertine en ik zijn de gezichten achter BE Impulse en daar heb je meteen onze eerste uitdaging te pakken. Toen wij met BE Impulse begonnen, kende iedereen Bertine en Eline. Hoe konden we ons bedrijf op de kaart zetten, in plaats van het duo Bertine en Eline? We hadden nog een tweede uitdaging. De opdrachten vlogen ons om de oren, maar allemaal uit ons bestaande netwerk. Om onze toekomst zeker te stellen, wilden we naamsbekendheid opbouwen in de bredere markt. Om ons te helpen die dubbele uitdaging te tackelen hebben we Make Marketing Magic ingeschakeld.

De oplossing

We hebben heel veel geleerd van het definiëren van onze buyer persona: het profiel van je ideale klant. Wie is dat precies en wat doet hij of zij? Die buyer persona gebruiken we bijna dagelijks, bij het maken van een offerte, bij het samenstellen van een training of bij het schrijven van content. Als je weet wie je buyer persona is, geeft dat zoveel inzicht en houvast. Dat helpt enorm.

De contentsessies die we hebben met Romy, onze customer success manager, en de contentspecialisten van Make Marketing Magic, zijn heel inspirerend. Toen we begonnen, dachten we: wat hebben wij de wereld nou te vertellen, alles is toch vanzelfsprekend? Maar als iemand je op de juiste manier ‘uithoort’, blijkt dat je veel meer te vertellen hebt dan je in eerste instantie denkt. Met onderwerpen bedenken alleen ben je er nog niet. Op een inspirerende manier schrijven, dat is een vak apart, en dat is niet waar onze expertise ligt. Het is heerlijk dat dat ons uit handen genomen wordt. De blogs worden heel goed ontvangen. Een van onze klanten deelt onze blogs met de hele organisatie via het intranet, zo waardevol vindt hij ze. En onlangs was ik bij een klant, die was bezig om het ICT-beheer bij de medewerkers in de organisatie neer te leggen. Zij hadden onze blogs gelezen en naar aanleiding daarvan organiseerden ze een sessie op basis waarvan ze hun beleid hebben aangepast. Dat is toch een prachtig compliment?

Romy is heel accuraat en als we een vraag stellen, hebben we de volgende dag antwoord. Kunnen we dit posten? Hoe kunnen we het best een klant benaderen voor een klantverhaal? Kun je ons helpen om cijfers uit LinkedIn op te halen en te interpreteren? Romy reageert instant en geen vraag is te veel.

Het resultaat

We zagen al heel snel resultaat. Onze naamsbekendheid groeit en we krijgen steeds meer volgers op LinkedIn, ook van corporaties buiten ons bestaande netwerk, precies zoals we wilden. We zijn als een tierelier gegroeid. In 2021 waren we nog met z’n tweetjes, nu – een jaar later – zijn we met z’n vijven en daar komen binnenkort nog twee of drie medewerkers bij, waaronder iemand die zich bezig gaat houden met het opvolgen van de leads, want daar komen we nu niet eens aan toe. Make Marketing Magic heeft de regie over de strategie, het ritme, de continuïteit en de uitvoering van het plan, maar de leads opvolgen, dat moeten we toch echt zelf doen. Met liefde!

Eline Stawicki, mede-eigenaar BE Impulse

Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.