Case

Immotix

‘Samen met onze eigen Customer Success Manager bepalen we welke richting we opgaan met onze marketing, onze tekstschrijver maakt mooie blogs die onder onze doelgroep worden verspreid, onze community groeit.’
Marco Tames, oprichter en directeur van Immotix

Immotix wil alle gebouwen in Nederland slim maken met hun Immotix Smart Building Platform, een open platform dat een logische laag legt over de bestaande apparatuur in een gebouw. Door al die installaties te koppelen creëert Immotix een geïntegreerde omgeving, waardoor mogelijkheden van de installaties toenemen, het vastgoed in waarde toeneemt en de operationele (beheer)kosten dalen. Hoe ondersteunt Make Marketing Magic Immotix bij het najagen van die ambitie? 

Uitdaging

Marco Tames, oprichter en directeur van Immotix, weet hoe belangrijk het is om online zichtbaar te zijn: ‘Wij zijn echter een compact bedrijf en hebben zelf geen mensen aan boord die zich bezig kunnen houden met online marketing. Zie dan maar eens met het juiste verhaal, op de juiste plek je doelgroep te raken en te bewegen.

We gingen op zoek naar een partij die ons hierbij kon ondersteunen en precies op dat moment werden we op LinkedIn benaderd door iemand uit het team van Make Marketing Magic. Hun concept sprak ons erg aan en in februari 2021 zijn we van start gegaan.’

Oplossing

Het Immotix Smart Building Platform is een innovatieve en unieke oplossing. Marco: ‘Dat zorgde dat het even duurde voor we de juiste toon te pakken hadden en echt goed op dreef waren, maar inmiddels loopt het heel soepel. 

Eén keer per twee maanden neemt onze tekstschrijver een interview af, en daar komt dan de juiste content uit, die echt gericht is op onze buyer persona. 

Ik hoef eigenlijk alleen maar even de blogs na te lezen en soms een paar kleine aanpassingen te maken. Zo halen we, met minimale inspanning van mijn kant, netjes de twee blogs per maand. Die worden op onze website geplaatst en via LinkedIn verspreid onder onze doelgroep.’

‘Tijdens de onboardingsessie hebben we afgesproken ons te gaan richten op de eindgebruiker. Een paar maanden geleden hebben we echter onze focus verlegd. 

In een strategische sessie met het team van Make Marketing Magic hebben we besloten ons te richten op partners, de eigenaren van een installatiebedrijf in de zakelijke markt. 

Qua content gaan we daar wel heel flexibel mee om. De ene keer zijn de blogs echt gericht op de partner, een andere keer lijken ze meer gericht op de eindklant want daar helpen we onze partners weer mee. Dat werkt heel goed.’

Resultaat

‘Het aantal volgers van onze LinkedIn-bedrijfspagina is de afgelopen maanden flink gegroeid en het aantal inschrijvingen op onze nieuwsbrief is toegenomen. 

Onlangs kregen we ook een leuke mail van een potentiële nieuwe installatiepartner naar aanleiding van een van onze blogs. Dat heeft geleid tot een leuk contact met potentie. Ik ben dik tevreden. 

Samen met onze eigen Customer Success Manager bepalen we welke richting we opgaan met onze marketing, onze tekstschrijver maakt mooie blogs die onder onze doelgroep worden verspreid, onze community groeit en er komen mooie leads uit. Ja, ik kan wel zeggen dat ons doel is bereikt.’

Marco Tames, oprichter en directeur van Immotix

Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.