Online Marketing

3 redenen om met vloggen te starten

  • 25-08-2014
  • In: Online Marketing
  • Door: Olivier Janssen

De populariteit van video weblogs (afgekort naar vlogs) begon in 2005 met de eerste vlogger conferentie in New York. Het delen van video’s is sindsdien in een stroomversnelling terecht gekomen en we merken nu de enorme populariteit hiervan op kanalen zoals Youtube en Vimeo. Maar wat is het precies en waarom is het zo interessant om een vlog voor je bedrijf in te zetten?

VLOGGEN?

Een vlog is een blog waarbij de inhoud in een video wordt gepresenteerd. Deze video kun je in mum van tijd met je smartphone maken. Voor bedrijfscommunicatie is het echter wel belangrijk dat de video kwalitatief goed in elkaar steekt, waarbij het aan te raden is hiervoor professionele filmapparatuur te gebruiken.

Je kunt met een vlog bijvoorbeeld een nieuwsitem kort toelichten en binnen 60 seconden presenteren, zoals in deze ‘Sixty Seconds’ video. De volgende videoblog van Marlies van Schoonhoven-Sloot van DLA Piper geeft een goed beeld hoe je kort en bondig 1 specifiek kunt uitlichten.

Voorbeeld: ‘Sixty Seconds’ video

3 REDENEN OM TE VLOGGEN

Het produceren van een vlog is een slimme methode om extra verkeer naar je website te krijgen, maar ook om je communicatie met je prospects te personaliseren. Bekijk hieronder 3 voorbeelden waarom het aan te raden is te starten met een vlog:

Extra verkeer
Het inzetten van een bedrijfsvlog is een slimme methode om bijvoorbeeld de vindbaarheid van je website te verbeteren.

Geef je bedrijf een gezicht
Denk ook eens aan de inzet van video om je bedrijf een gezicht te geven naar je volgers. De persoonlijke aanpak maakt dat de drempel tot contact opnemen nog verder daalt en potentiële klanten dichter bij jouw inbox in de buurt komen.

Nieuwe kanalen
Youtube is ’s werelds nummer 2 zoekmachine (Bron: comScore, 2013) en biedt een podium voor iedereen met video materiaal. Mocht je nog geen gebruik maken van video om extra bezoekers naar je website te krijgen, dan is een korte video weblog een uitstekende start.

Enthousiast geworden over vloggen? Grijp deze kans aan om je bereik te vergroten! Stap over die drempel voor het maken van video content en maak je volgende blog met behulp van een camera.

Vind je dit artikel leuk? Deel het met je volgers via bovenstaande knoppen!

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.