Storytelling

6 tips voor het schrijven van een whitepaper

  • 19-05-2014
  • In: Storytelling
  • Door: Olivier Janssen

Bij iedere inbound marketingstrategie is het aanbieden van relevante content, gericht op je ideale klant, onontbeerlijk. Whitepapers lenen zich hier uitstekend voor. Ze stralen zelfs een bepaalde autoriteit uit. Mede hierom is de whitepaper een veel toegepaste vorm van content voor het genereren van leads. In een whitepaper wordt op bijna journalistieke wijze aandacht besteed aan een zakelijk probleem waarmee je ideale klant te kampen heeft.

6 tips voor het schrijven van een whitepaper.

1. Gebruik een aantrekkelijke schrijfstijl
Zorg ervoor dat je je verhaal niet te technisch is. Whitepapers die lekker weglezen vergroten de mogelijkheid dat er contact met je wordt opgenomen én maken een grotere kans om doorgestuurd te worden.
2. Schuw clichés
Jouw product of dienst is niet hetzelfde als van die van concurrenten, toch? Verval daarom niet in veelvoorkomend vakjargon. Zo zijn woorden als innovatief en schaalbaar door veelvuldig gebruik nietszeggend geworden.
3. Gebruik een aantrekkelijke opmaak
Het juiste gebruik van afbeeldingen kan een whitepaper laten leven. Tabellen en grafieken zijn een perfect hulpmiddel om bepaalde facetten extra te benadrukken. Plaats dus bij tijd en wijle een leuke afbeelding en diep enkele items uit in aparte tekstvakken.
4. Zorg voor bewijs
Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van betrouwbare bronnen. Dit zorgt voor extra geloofwaardigheid.
5. Stel je lezer in staat om feedback te geven.
Geef je lezer zowel in de whitepaper als er omheen de gelegenheid om feedback te geven. Zet bijvoorbeeld je contactgegevens in de whitepaper. Maak daarnaast ook ruimschoots gebruik van de mogelijkheden die social media bieden.
6. Vat samen
Vergeet niet een aantrekkelijke samenvatting van twee of drie regels te maken. Zo’n samenvatting gaat vaak mee in nieuwsbrieven of verwijzingen. Als de samenvatting zwak is, zullen maar weinigen je whitepaper willen lezen.
Ten slotte: goed (en foutloos) schrijven is een vak. Je kunt er dus voor kiezen om een communicatiebureau of tekstschrijver in te huren die jouw verhaal vertelt. En heb je het gevoel dat je het wel in de vingers hebt, dat schrijven? Dan kan je je tekst altijd nog laten redigeren!
Heel veel succes.
Vind je deze tip interessant? Deel ‘m dan met je netwerk!

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.