Storytelling

6 tips voor het schrijven van een whitepaper

  • 19-05-2014
  • In: Storytelling
  • Door: Olivier Janssen

Bij iedere inbound marketingstrategie is het aanbieden van relevante content, gericht op je ideale klant, onontbeerlijk. Whitepapers lenen zich hier uitstekend voor. Ze stralen zelfs een bepaalde autoriteit uit. Mede hierom is de whitepaper een veel toegepaste vorm van content voor het genereren van leads. In een whitepaper wordt op bijna journalistieke wijze aandacht besteed aan een zakelijk probleem waarmee je ideale klant te kampen heeft.

6 tips voor het schrijven van een whitepaper.

1. Gebruik een aantrekkelijke schrijfstijl
Zorg ervoor dat je je verhaal niet te technisch is. Whitepapers die lekker weglezen vergroten de mogelijkheid dat er contact met je wordt opgenomen én maken een grotere kans om doorgestuurd te worden.
2. Schuw clichés
Jouw product of dienst is niet hetzelfde als van die van concurrenten, toch? Verval daarom niet in veelvoorkomend vakjargon. Zo zijn woorden als innovatief en schaalbaar door veelvuldig gebruik nietszeggend geworden.
3. Gebruik een aantrekkelijke opmaak
Het juiste gebruik van afbeeldingen kan een whitepaper laten leven. Tabellen en grafieken zijn een perfect hulpmiddel om bepaalde facetten extra te benadrukken. Plaats dus bij tijd en wijle een leuke afbeelding en diep enkele items uit in aparte tekstvakken.
4. Zorg voor bewijs
Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van betrouwbare bronnen. Dit zorgt voor extra geloofwaardigheid.
5. Stel je lezer in staat om feedback te geven.
Geef je lezer zowel in de whitepaper als er omheen de gelegenheid om feedback te geven. Zet bijvoorbeeld je contactgegevens in de whitepaper. Maak daarnaast ook ruimschoots gebruik van de mogelijkheden die social media bieden.
6. Vat samen
Vergeet niet een aantrekkelijke samenvatting van twee of drie regels te maken. Zo’n samenvatting gaat vaak mee in nieuwsbrieven of verwijzingen. Als de samenvatting zwak is, zullen maar weinigen je whitepaper willen lezen.
Ten slotte: goed (en foutloos) schrijven is een vak. Je kunt er dus voor kiezen om een communicatiebureau of tekstschrijver in te huren die jouw verhaal vertelt. En heb je het gevoel dat je het wel in de vingers hebt, dat schrijven? Dan kan je je tekst altijd nog laten redigeren!
Heel veel succes.
Vind je deze tip interessant? Deel ‘m dan met je netwerk!

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Waardepropositie

In deze whitepaper leggen wij je stap voor stap uit wat een goede waardepropositie is, waaraan deze moet voldoen en hoe je deze schrijft.

Social Strategie

In deze whitepaper legt onze social selling expert uit hoe jij in 5 stappen duurzame relaties met jouw prospects kan opbouwen via social media.

Succesvolle webinar

Webinars zijn populairder dan ooit, zeker in B2B. En dat is niet voor niets. Webinars zijn een fantastische manier om met jouw doelgroep te communiceren.

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.