Storytelling

ALLES IS EEN VERHAAL...

  • 09-01-2018
  • In: Storytelling
  • Door: Olivier Janssen

In 2017 zitten honderden, duizenden, miljoenen verhalen. Verhalen van jou, van ons, van iedereen. Verhalen die gaan over wat we geleerd hebben. Over verloren dromen en gevonden kansen. Over succes en mislukking. Over 3 stappen vooruit en 2 stappen terug. Over worsteling en boven komen drijven. Keer op keer. Pijnlijke, grappige, leerzame, schitterende, mooie en ontroerende verhalen. Echte verhalen. Als het leven zelf.

Perfecte verhalen bestaan niet

En omdat het deze eerlijke, echte en persoonlijke verhalen zijn die zorgen voor verbinding tussen mensen, vroegen wij aan iedereen op kantoor wat zijn of haar belangrijkste learning was van 2017. Het jaar dat we naar ons nieuwe kantoor verhuisden en dit een verassing was voor iedereen. Het jaar dat we de grootste groei doormaakten sinds ons bestaan. En het jaar dat zich de kans voordeed met Make Marketing Magic naar het buitenland te gaan. Dit klinkt allemaal fantastisch (en dat is het ook) maar niets gaat zonder slag of stoot. Gelukkig maar. Want hoe saai zou het leven zijn met perfecte verhalen. En hoe ongeloofwaardig ook.

Wat wij hebben geleerd…

Het zijn juist de ‘slagen en stoten’ waar we van leren, groeien en waar anderen zich in herkennen. Dus daarom hier een greep uit de verhalen van onze mensen over hun belangrijkste les van afgelopen jaar.

Youri

“Dé les van 2017? Tevreden zijn. Dat ben ik niet snel. Make Marketing Magic is dit jaar enorm gegroeid. We hebben veel nieuwe klanten mogen verwelkomen, echt fantastisch. Maar voor mij is het nooit genoeg, Ik wil altijd meer, sneller, beter. Ook privé. Ik heb dit jaar de liefde van mijn leven verloren, maar ook weer terug gevonden. In dezelfde vrouw! Dus mijn les van afgelopen jaar: het is goed om te streven naar beter, maar sta ook stil bij alles wat goed gaat en geniet. Ook al is het misschien niet perfect.”

Anne

“Mijn woord van afgelopen jaar is verwachtingen. Mijn eigen verwachtingen. De verwachtingen van mijn klanten, mijn collega’s, mijn vrienden en familie. Als we open en eerlijk met elkaar communiceren begrijpen we elkaar beter. Worden verwachtingen beter afgestemd en is iedereen blijer. Minder teleurgesteld. Heet dit verwachtingen managen? Ok dan is dat wat ik meeneem in 2018.”

Barbara

“Pfff….doseren, doseren, doseren! Je kunt in 1 jaar niet 2 x verbouwen, 1,5 x verhuizen, 3 kinderen opvoeden (waarvan 2 pubers!), 1 relatie leuk houden en gewoon door blijven werken alsof er niets aan de hand is. Dat is echt een beetje veel van het goede. Voor mij tenminste.”

Djoea

”Ik ben nogal op mezelf als het gaat om mijn werk. Maar de eyeopener van 2017 is dat ik van veel grotere waarde kan zijn voor Make Marketing Magic als ik mijn aandacht richt op het team. Zo kan ik kennis delen, de mensen om mij heen helpen en kunnen we met elkaar grote stappen maken. Ik heb er zin in.”

Mariel

“Het eerste wat in me opkomt is vertrouwen. Vertrouwen in mijzelf, in het team, en in de waarde die we toevoegen voor onze klanten. Vertrouwen zorgt voor groei. Ik zie het ook aan mijn kinderen, Casper en Eline, allebei net gestart in de brugklas. Alles is nieuw en spannend. Wanneer ze vertrouwen krijgen groeien ze. Dus roep ik voor elke toets: ”vertrouw op jezelf! Je kunt het! Hahhhaaaaa…. .”

Jos

‘‘Loslaten! Dat is mijn learning van afgelopen jaar. Hoe meer ik loslaat, hoe beter het gaat gek genoeg. Durven loslaten betekent voor mij echt vertrouwen hebben in mijn mensen. Wanneer mensen vertrouwen krijgen gaan ze vliegen. En vliegen is mijn wens voor 2018! Voor mezelf, voor mijn gezin, voor Make Marketing Magic en voor jou.”

Laten we er met elkaar een fantastisch jaar van maken!

Magic groet!

Alle mensen van Make Marketing Magic

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.