Storytelling

Content met een ziel! Wie durft?

  • 03-07-2015
  • In: Storytelling
  • Door: Olivier Janssen

Soms schrijf je iets waar je dik tevreden over bent. Als je het dan een dag later terugleest, zie je dat je de plank hebt misgeslagen. Maar het heeft toch een spannende titel? En het is toch een helder verhaal? Een stuk tekst kan nog zó goed in elkaar zitten, zonder ziel kan het direct de prullenbak in.

Je wilt dat wat je op papier zet een reflectie is van wie jij bent. Het moet authentiek en kwetsbaar zijn. Alleen dán gebeurt er iets magisch. Alleen dán raak je je lezers en maak je een connectie. Maar hoe krijg je dit voor elkaar? Hieronder 3 basisingrediënten voor een stuk dat mensen verbindt.

1. COMMUNICEER VANUIT JE WHY

‘People don’t buy what you do, they buy WHY you do it.’ Simon Sinek legt in zijn gevierde TED talk ‘How Great Leaders Inspire Action’ het belang van je WHY uit. In je WHY zit je authenticiteit. Weet jij waarom je doet wat je doet? Als je dit weet over te brengen, zullen mensen zich op gevoelsniveau aan je verbinden. De connectie die er dan ontstaat, gaat enorm veel opleveren!

2. DURF KWETSBAAR TE ZIJN

Kwetsbaarheid creëert ruimte. Ruimte voor echt contact, voor connectie. Durf te laten zien waar je in gelooft en wie je bent. Alleen op deze manier ontwikkel je authentieke relaties met elkaar. En dat is volgens Brené Brown, schrijfster van ‘The gift of Imperfection’ precies waar we allemaal naar op zoek zijn. Benieuwd? Neem even pauze en bekijk haar TED talk.

3. VERTEL JE VERHAAL HELDER

Schrijf simpel, direct en in begrijpelijke taal. Vermijd jargon en lange zinnen. Alsof je het aan een vriend vertelt. Maak gebruik van alle mogelijkheden van sociale media om de ander op een inspirerende manier deelgenoot te maken van je verhalen, ideeën en dromen. Geen opgepoetste content maar écht waar jij voor staat en waar jij in gelooft. Durf jij?

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.