Storytelling

De juiste trefwoorden en magic happens? Google is slimmer dan dat!

  • 17-04-2019
  • In: Storytelling
  • Door: Olivier Janssen

Google op ‘SEO-tekst’ en je krijgt zo’n zeven miljoen resultaten. Dat is niet voor niets. Schrijf een SEO-tekst en de klanten stromen binnen. Het lijkt bijna een nieuwe religie. Toch ligt het iets genuanceerder. Maar hoe komt jouw bedrijf wel hoger in Google terecht? En hoe kan je hier als ondernemer op in spelen? SEO-goeroe Imre Bernath geeft een aantal belangrijke tips.

Veel mensen denken dat het schrijven van SEO-teksten een kwestie is van rijkelijk met de juiste trefwoorden strooien. Als je dat goed doet, sta je in no time bovenaan in Google en wordt jouw bedrijf altijd meegenomen in het beslissingstraject. Wat wil je als ondernemer nog meer.
Maar Google is slimmer dan wij denken. Google wil vooral gebruiksvriendelijkheid voor de bezoeker. En dat gaat verder dan een paar trefwoorden.

Zorg dat het zoekresultaat je bezoeker aanspreekt

Je potentiële klant zit achter zijn of haar computer en voert een zoekopdracht uit in Google. Wat er verschijnt is een lijst met resultaten die is opgebouwd uit zogenaamde snippets. Een snippet – het zoekresultaat dus – is het eerste wat je potentiële klant van jou ziet: een titel, een link en een omschrijving. Zorg dat je snippets er goed uitzien, met een heldere titel en een omschrijving die uitnodigt om op te klikken. Een omschrijving die zegt: ‘bootje huren boot huren huur nu een boot boten te huur’? Niet doen.

Schrijf voor de bezoeker van je website

De bezoeker van je website is degene die in jouw dienst of product moet geloven. Als er alleen maar overgeoptimaliseerde teksten op jouw website staan, dan is het snel over met dat geloof. Vertel een verhaal. Jouw verhaal. In gewone-mensen-woorden. Voor jouw doelgroep. Dan is je tekst vanzelf relevant.

Je website is je showroom

Een deel van het succes van je website hangt ook af van hoe je site laadt en hoe hij eruitziet: de user experience. Ga maar na bij jezelf. Als je op een site komt die oertraag is, waar koppen te groot zijn, links gebroken, plaatjes uit beeld lopen of formulieren niet in te vullen zijn, ga je stante pede op zoek naar de concurrent. Je website is je showroom. Ga er ook zo mee om.

Maak je product of dienst direct helder

Stel, je verhuurt boten in Amsterdam. Het is zaak dat het voor de bezoekers van je website direct duidelijk is dat ze boten kunnen huren, hoe ze ze kunnen huren, of ze boten met schipper of zonder schipper kunnen huren en dat ze de boten in Amsterdam kunnen huren, niet in Utrecht. En natuurlijk wil elke bezoeker ook gewoon zién om welke boten het gaat. Zorg dat je product of dienst direct helder is.

Wees een autoriteit

Zorg dat je relevante en interessante content deelt waar je bezoeker iets aan heeft. Deel regelmatig nieuwe content die actueel is en klopt. Het mooiste is als andere websites naar jouw website linken en als je ook nog eens bezoekers hebt via social media. Google vindt jou namelijk pas een autoriteit als anderen dat ook vinden.

Blog en blijf op de radar

Relevante content. Dat is waar het belang van bloggen om de hoek komt kijken. Door te bloggen geef je je bezoekers iets waardevols mee en zorg je voor een continue stroom aan verse content. Zo blijf je op de radar van je potentiële klant. Stel: je bent een arbeidsrechtadvocaat. Een heel concurrerende markt als het aankomt op zoekwoorden. Maar als jij die arbeidsrechtadvocaat bent die steeds als eerste blogt als er nieuwe ontwikkelingen zijn in het arbeidsrecht, dan bied jij iets extra’s. Breng je die blog ook nog eens in de wereld via social media, dan genereer je nog eens extra bezoekers.

SEO = verleiden

We noemen het SEO: Search Engine Optimization. Maar eigenlijk optimaliseer je je website gewoon voor je gebruiker. Natuurlijk zijn de juiste zoekwoorden daar een belangrijk onderdeel van. Maar er zijn nog zo’n 200 factoren die bepalen op welke positie in Google je komt. SEO = verleiden, we schreven er al eerder over. Koester je klant. Zorg dat je zijn of haar droom helpt waar te maken. Dan volgt de beloning van Google uiteindelijk ook.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.