Storytelling

Doen of niet doen: een blog over jouw nieuwe website

  • 29-10-2018
  • In: Storytelling
  • Door: Olivier Janssen

Onze ‘digital guy’ Olivier Janssen is behoorlijk in z’n nopjes. Voor Make Marketing Magic ontwikkelde hij een gloednieuwe website. Een pareltje dat verleidt, converteert en aanzet tot actie! Kortom; een salesmedewerker die 24/7 paraat staat. Trots stond hij van de week aan mijn bureau en vroeg: ‘Zeg Mariel, kunnen wij geen blog schrijven over onze nieuwe mooie website?’ Het eerste antwoord dat in mij opkwam: ‘Hè, nee toch, wat een slecht idee!’

Geen nieuws

Onze oude website was niet meer ‘helemaal van deze tijd’. Net als die van veel van onze klanten en prospects trouwens. Maar liefst 90 procent van hen heeft een oude website met een gedateerd design en overbodige informatie, die niet doet wat hij zou moeten doen; converteren naar leads. Als wij of zij dan een nieuwe website krijgen, voelen we de neiging dat enthousiast met de héle wereld te delen. Kijk ons eens vernieuwend zijn! Maar hoe leuk dat (voor onszelf) ook is, een nieuwe website is GEEN relevant nieuws. (Dat vond Olivier trouwens zelf ook, het feit dat de website fungeert als salesmedewerker die 24/7 actief is, vond Olivier wel nieuwswaardig.)

Borstklopperij

Dus schrijf je een blog over een nieuwe website? NEE. Een nieuwe website is leuk voor jou. Een bezoeker of trouwe klant maakt hier wellicht, tussen neus en lippen, een leuk complimentje over, maar that’s it. Naar buiten brengen dat jij eindelijk doet wat je eigenlijk al zou moeten doen; converteren via een mooie website, dat is geen relevant nieuws. Voor niemand niet. Dat is slechts borstklopperij en dat trekt nou net geen nieuwe klanten aan.

De ‘maar’

Toch zit er één grote ‘maar’ aan dit verhaal. Gelukkig, hoor ik je bijna hardop denken. Ontwikkelde jij een nieuwe website met daarop een nieuwe relevante boodschap dan is het de moeite waard om deze te delen. Stel je voor, je ontwikkelde een geheel nieuwe propositie of dienst en brengt deze naar buiten via een nieuwe bijpassende website. Ja, natuurlijk mag je dit nieuws dan verkondigen in een blog. Je hebt anderen immers wat relevants te vertellen. Dan, en alleen dan, blog jij over jouw nieuwe website. Natuurlijk slechts als ‘bijzaak’, want de hoofdzaak is je nieuwe product of dienst.

Doen/ niet doen

Een lang verhaal kort; verplaats jezelf altijd in jouw doelgroep. Heeft de ontvanger van je blog er iets aan om te lezen over jouw nieuwe website? Is het antwoord nee, blog dan niet. Is het antwoord ja, door bijvoorbeeld een nieuwe propositie of dienst, grijp dan je kans.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.