Storytelling

Hoe ga je met je concurrenten om?

  • 10-11-2015
  • In: Storytelling
  • Door: Olivier Janssen

In welke branche onderneem jij? Hoeveel ondernemers binnen die branche leveren eenzelfde product of dienst? Zitten jullie in elkaars vaarwater, vissen jullie in dezelfde vijver? Als ondernemer wil je er continu voor zorgen dat je nummer één bent in het hoofd van je (potentiële) klant. Hoe je dat doet? Het antwoord op deze vraag is dichterbij dan je denkt.

Met je kop boven het maaiveld

Con-cur-ren-tie (de; v)
Mededinging, wedijver, m.n. in het bedrijfsleven

We kennen allemaal van de definitie van concurrentie zoals deze in de Dikke van Dale te vinden is. Welke ondernemer heeft er niet mee te maken: anderen die hetzelfde product of dezelfde dienst aanbieden bij dezelfde doelgroep. Hoe je, je kunt onderscheiden is dan ook een vraag die altijd speelt. Veel bedrijven zoeken het antwoord op het niveau van hun product of dienst. Dit werkt echter lang niet voor iedereen.

Concurrentie is ouderwets

Stel, je levert diensten binnen de accountancy of IT, dan wordt het al gauw lastiger om op basis van je diensten onderscheidend te zijn. Immers, iedereen krijgt met dezelfde administratie, bonnetjes of systeembeheer te maken. Vaak vergeten ondernemers de belangrijkste onderscheidende factor: zichzelf (en hun team). Jullie verhaal, jullie visie, jullie mening, jullie kennis, de manier waarop jullie met klanten omgaan en de energie die jullie overbrengen: dáárin zit jullie onderscheidend vermogen. Wanneer je die dingen in je communicatie en marketinguitingen weet te vangen, dan verbinden mensen zich op gevoelsniveau aan je onderneming. En dat levert sooner or later iets op!

Zolang je uitgaat van je eigen kracht, persoonlijkheid en verhaal bestaat er geen concurrentie. Er is namelijk maar één jij. Zorg dat mensen dus met jou willen samenwerken.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.