Storytelling

Meer klanten op uw website? Geef ze een reden!

  • 09-07-2014
  • In: Storytelling
  • Door: Olivier Janssen

Als accountant wordt u meestal ingeschakeld voor jaarrekeningen en loonadministratie, terwijl u veel meer diensten in huis heeft. Vraagt u zich ook af waarom uw klanten niet weten dat u meer voor ze kan beteken, en meer diensten van u afnemen? Ontdek hoe u uw klanten bewust maakt van uw volledige dienstenaanbod!
Als accountant heeft u een gevarieerd dienstenaanbod: naast de jaarrekening en loonadministratie biedt u wellicht juridisch advies, begeleiding bij fusies en overnames, of ondersteuning bij een cashflowplanning. Toch wordt u hier nauwelijks voor ingehuurd, simpelweg omdat klanten niet weten dat u dit ook doet.
‘Het staat wel op de website,’ zegt u misschien. Maar dat is niet genoeg. Een (toekomstige) klant komt niet op een website als daar geen aanleiding voor is. De meeste van uw klanten hebben uw nummer in hun telefoon en weten u zonder routebeschrijving te vinden, dus er is geen reden om naar de website te gaan.
De oplossing? Vertel uw klanten uw verhaal: wie u bent en wat u te bieden heeft. Dit kan door middel van e-mailmarketing. Digitale mailings zijn een mooie manier om uw verhaal te vertellen.

De mogelijkheden van e-mailmarketing:

Bereik klanten
Met relevante inhoud brengt uw producten en diensten onder de aandacht. Dit kan in de vorm van een tip, of nieuwtjes uit uw vak waarvan u weet dat de ontvangers er iets aan hebben. Dat hoeft niet groot te zijn: een bericht met ‘Vier tips voor een goede cashflowplanning’ kan nét het aha-gevoel bij een klant oproepen dat hem nieuwsgierig maakt om eens op uw website te kijken.

Bepaal uw doelgroep
Met e-mailmarketingprogramma’s kunnen doelgroepen worden bepaald en gesegmenteerd: binnen de ontvangers kan onderscheid worden gemaakt, zodat de inhoud specifiek kan worden toegespitst en nog relevanter wordt. Immers: nieuws voor bouwondernemingen stuurt u niet naar zakelijke dienstverleners en andersom.
Meten is weten
Alles is meetbaar: u kunt zien wie waar op klikt en hier vervolgacties aan verbinden. Een ZZP-er is tenslotte een ander soort klant dan iemand met een B.V. Door inzicht in de ontvangers kunt u gelijk vervolgacties ondernemen: iemand die klikt op een tip nodigt uw uit voor een ontbijtsessie over hetzelfde onderwerp, of belt u een paar dagen later op.
Meer weten over e-mailmarketing en het vergroten van uw bekendheid? Neem contact met ons op.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Waardepropositie

In deze whitepaper leggen wij je stap voor stap uit wat een goede waardepropositie is, waaraan deze moet voldoen en hoe je deze schrijft.

Social Strategie

In deze whitepaper legt onze social selling expert uit hoe jij in 5 stappen duurzame relaties met jouw prospects kan opbouwen via social media.

Succesvolle webinar

Webinars zijn populairder dan ooit, zeker in B2B. En dat is niet voor niets. Webinars zijn een fantastische manier om met jouw doelgroep te communiceren.

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.