Storytelling

Sores, succes & nieuwe schoenen

  • 04-01-2019
  • In: Storytelling
  • Door: Olivier Janssen

Het is weer januari. Twaalf lange, lege maanden liggen voor ons. Maanden die gevuld zullen worden met allerlei zaken. Leuke, grappige en fantastische zaken. Maar ook met moeilijke, verdrietige en niet zo succesvolle dingen. Zo is het leven. Ook het zakenleven. Helaas. En nu we zo aan het begin van maagdelijk 2019 staan, blikken we nog één keer terug op vorig jaar. Wat was de sores van 2018? En wat het succes? En oh ja…er waren nieuwe schoenen. Voor ieder een glimmend brand new paar. Voor een brand new jaar waarin alles weer mogelijk is.

Een bedrijfsleven

Wat altijd zo jammer is aan een jaar? Het gaat zo op en neer. De ene week valt alles op z’n plek en sta je voor je gevoel aan het begin van een imperium, om de week daarop – als twee van je geliefde collega’s aangeven op wereldreis te gaan – met je handen in het haar stapels cv’s door te akkeren. Zo is het leven. Hoge pieken en diepe dalen. Afscheid nemen en welkom heten. Anne & Leo gingen reizen. Koen en Lucas gingen ergens anders aan de slag. En Joël ging weer studeren. Maar we kregen er Laila, Marcella, Astrid, Mirthe, Nadine, Gabriele, Tom, Viktoras, Olivier en Joost voor terug. En als klap op de vuurpijl kwam Benji ter wereld. De zoon van Alan. Wat een geluk!

Gezin met grote mensen

Vaak zeggen we dat een gezin net een bedrijf is. Maar andersom is het niet minder waar. Een bedrijf is ook net een gezin. Een uit de kluiten gewassen gezin. Met alleen maar volwassenen weliswaar. Maar toch. Een soort gezin is het wel. Waar lief en leed wordt gedeeld. Waar wordt gelachen en gehuild. Waar mensen boos op elkaar zijn om vervolgens samen dronken te worden aan de bar. Waar de één altijd de lunch afruimt en de anderen erop wijst misschien een tikkie minder asociaal te zijn. Dat soort dingen dus. Het grote verschil is dat je bij een bedrijf voor elkaar kiest. Naarmate je als organisatie beter weet wie je bent en wat je in deze wereld wilt betekenen, passen de mensen die bij je komen werken ook beter. Omdat ze weten waarvoor ze kiezen. Dat is wel een succesje van 2018. We weten wie we zijn en waar we naartoe willen. En nieuwe mensen die komen, passen daar naadloos in.

Europa in

De grote verrassing van 2018 was dat de droom om onze vleugels uit te slaan naar het buitenland uitkwam. En niet naar 1 land maar naar 10 landen. En allemaal min of meer tegelijkertijd. Een succes absoluut, maar wat neemt het ook een hoop sores met zich mee. Fantastische sores natuurlijk. We klagen niet. Maar iedereen moest wel behoorlijk hard lopen. Beter gezegd rennen, racen, sprinten. Daarom kregen we allemaal nieuwe schoenen. Van de Kerstman. Rond Sinterklaas. Omdat de sinterklaaspakken waren uitverkocht. De één kreeg zilverkleurige sandaaltjes met hakken van 15 cm, de ander laarzen tot over de knie. Ze hadden bij de Bijenkorf nog nooit één man 40 paar schoenen zien kopen. De nieuwe schoenen staan symbool voor een nieuw jaar. Ze zullen in de loop van 2019 wel wat butsen en krassen oplopen. Hakken breken af, er komen vlekken op en hier en daar laat de lijm los. Maar lopen zullen ze.

Wij wensen jullie een fantastisch, fijn en succesvol 2019. Maar vergeet niet: geen succes zonder sores. Ze horen bij elkaar. We verheugen ons op de samenwerking en zullen weer hard lopen om jullie te helpen groeien. Op onze nieuwe schoenen dus.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.