Storytelling

Waarom je soms verliefd kan worden op je klanten

  • 04-07-2018
  • In: Storytelling
  • Door: Olivier Janssen


De afgelopen blogs hebben we veel verteld over wat we doen en waarom we dat doen. En waar we bij Make Marketing Magic in geloven. Maar wat we nog niet gedaan hebben is vertellen wie we zijn. Dus daar gaan we verandering in brengen, want zoals we zelf altijd zeggen; mensen doen zaken met mensen. En die mensen met hun talenten en hun drijfveren zijn minstens zo belangrijk als de diensten of producten die ze leveren. Daarom bloggen we vanaf nu ook over de mensen die samen Make Marketing Magic zijn.

Met als eerste collega Anne van Beek, die sinds april 2017 als marketing project manager onze klanten adviseert over hun marketingcampagnes en deze vervolgens in goede banen leidt. Collega’s hebben haar wel eens horen roepen dat ze verliefd is op haar klanten. Nou Anne, hoe zit dat precies?

Wat is de eindbestemming van mijn klant?

‘De klanten waarmee ik werk zijn heel divers,’ vertelt Anne. ‘Eerst waren het vooral IT-bedrijven, nu gaat het steeds meer de mensenkant op. Heel leuk, want ik merk dat mij dat goed ligt. Het zijn bijvoorbeeld ondernemers die zich bezighouden met coaching of loopbaanadvies. En sinds kort werk ik ook voor uitzendbureaus en onderwijsorganisaties’. Dat juist die menselijke kant zo goed bij Anne past is eigenlijk niet verwonderlijk. ‘Ik studeerde af aan de Hogere Hotelschool in Leeuwarden, en werkte daarna een tijdje in de hotelbranche’ vervolgt ze. Onder andere in Boston en daarna voor het Amstel Hotel in Amsterdam. Je bent daar altijd met je gasten bezig en die klantgerichtheid zie ik ook terug in mijn huidige werk. Wat zijn hun wensen en hun zorgen? En wat is hun eindbestemming?’

Voldoening halen uit grote en kleine resultaten

Buiten Make Marketing Magic om werkte Anne freelance als weddingplanner en is ze nog steeds actief als trouwambtenaar. ‘Ik zie dat menselijke aspect als een rode draad in mijn loopbaan. Ik zoek ook graag het persoonlijke contact op met de mensen waarvoor ik werk. Dat is belangrijk om een huwelijk te laten slagen, maar ook voor een marketingcampagne. Als je elkaar leert kennen bouw je vertrouwen op. En dat geeft ook ruimte om soms kritisch naar elkaar te kunnen zijn. En voor mij om meer te kunnen zijn dan iemand die vanaf de zijlijn advies geeft, maar eerder een sparringpartner. Wanneer ik bijvoorbeeld denk dat mijn klanten kansen missen. Dan is het fijn wanneer je een goede band met elkaar hebt, en de klant een appje kan sturen met iets grappigs waardoor ik hem op vriendelijke manier attendeer op leads die hij of zij moet opvolgen. Ik kan best direct zijn en wanneer ik iets niet begrijp dan zeg ik dat gewoon eerlijk.’

‘Uiteindelijk haal ik de voldoening uit mijn werk door zowel kleine als grote resultaten. Het kan het plaatsen van een expertblog zijn, met een duidelijke call to action. Waarna je ziet dat de bezoekersduur op de website van die klant meteen omhooggaat. Of het boosten van content op de juiste social mediakanalen, waarna het bereik van de klant toeneemt. En op de langere termijn is het allerleukste natuurlijk wanneer mijn klanten zelf weer nieuwe klanten binnenhalen.’

Verliefd worden op je klanten

‘En hoe het zit met die verliefdheid? Haha, dat verhaal is zo de wereld ingekomen; ik kan er enorm vrolijk van worden wanneer klanten weten waar ze naartoe willen met hun bedrijf. Dat ze duidelijke ambities hebben en daar ook in willen investeren. De ideale samenwerking ontstaat wat mij betreft, wanneer je als marketing manager goed op de hoogte bent van wat er strategisch speelt en daar op kan inspelen. Een aantal samenwerkingen verloopt door die uitwisseling van informatie zo soepel, naast dat het gewoon hele leuke en inspirerende mensen zijn, dat ik soms ophang en roep: ‘Oh jeetje… ik ben verliefd op deze klant.’

‘Maar geen zorgen, mijn vriend weet er van.’

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.