Storytelling

Waarom ondernemers op vakantie moeten

  • 22-07-2016
  • In: Storytelling
  • Door: Olivier Janssen

Eindelijk vakantie! Je trekt de deur achter je dicht. Even geen eindeloze stroom aan mail, WhatsApp berichten en terugbelverzoeken. Heerlijk. En gezond. Maar uit onderzoek blijkt dat het voor je werk belangrijk is om je kop niet helemaal in het tropische zand te steken. Voor je creatieve ontwikkeling is het beter om in je hangmat te dromen over toekomstplannen, met anderen te praten over projecten en uitkijkend over zee je ideeën op te schrijven. De kans op een geniale ingeving is zo het grootst. Juist door je werk niet helemaal los te laten.
Van de druk om ‘verplicht’ te moeten ontspannen raak ik persoonlijk nogal gestrest. Ik vind het het allerfijnst om tijdens de vakantie in mijn eentje met een Molskine boekje ideeën op te schrijven. In de stilte en uit mijn ‘context’ krijg ik altijd inspiratie. Wanneer ik tijd en ruimte heb, zie ik dingen vanuit een ander perspectief en dat brengt me altijd iets. En dit geldt niet alleen voor mij. Uit onderzoek (H. Reinders 2011) blijkt dat op een ontspannen manier verbonden blijven met je werk, je na je vakantie serieus wat oplevert.

Be creative…

Creativiteit heb je nodig om te creëren, om nieuwe plannen te ontwikkelen, en om anders en verder te kijken dan dit moment. Daarom is het belangrijk dat mensen creativiteit in hun dagelijks leven toepassen. Werkstress, vermoeidheid en spanning zijn factoren die dit proces in de weg kunnen staan. Door tijdens je vakantie mentaal afstand te nemen van je dagelijkse werkzaamheden neemt de spanning af en ontstaat ruimte om anders tegen je bestaande werksituatie aan te kijken.

Cognitieve flexibiliteit is een must

Maar als je teveel afstand neemt gebeurd er niets en kom je na je vakantie misschien uitgerust maar niet met nieuwe inzichten en ideeën terug. Uit het onderzoek van Reinder blijk dat mensen die tijdens hun vakantie enigszins verbonden blijven met hun werk met meer cognitieve flexibiliteit terugkeren op kantoor dan mensen die alles dobberend op een luchtbed loslaten. En cognitieve flexibiliteit is een voorwaarde voor creativiteit. Het stelt je o.a. in staat te schakelen tussen verschillende standpunten, nieuwe verbanden te leggen en om problemen in een breed perspectief te plaatsen.
Dus bevrijdt jezelf van de druk om verplicht los te komen van je werk en gebruik de vakantie om zaken vanuit een ander perspectief te bekijken. Mijmer, droom, schrijf, praat, reflecteer en geniet! Fijne vakantie.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.