Blog

Meer volgers op je LinkedIn bedrijfspagina? Zo doe je dat!

 • 24-07-2018
 • In: Blog
 • Door: Djoea van Zanten

Lees hier de nieuwste 24 tips voor meer volgers op je LinkedIn bedrijfspagina.

Een LinkedIn bedrijfspagina kan voor veel bedrijven enorm veel toegevoegde waarde leveren binnen de marketingstrategie. Maar goed, dan heb je zo’n pagina en vervolgens volgt (bijna) niemand deze. Herken je dat? En hoewel het aantal volgers geen doel zou moeten zijn in een strategie (hooguit een mijlpaal) helpt het natuurlijk wel. Met deze tips neem je het heft in eigen handen! Lees hoe je met een aantal handelingen meer bezoekers naar je bedrijfspagina krijgt.

Lees hier de nieuwste 24 tips voor meer volgers op je LinkedIn bedrijfspagina.

Hoe het werkt

LinkedIn kent een hele duidelijke scheiding tussen een bedrijfspagina en een privé profiel. Zo kun je LinkedIn-gebruikers bijvoorbeeld geen uitnodiging sturen om je bedrijfspagina te volgen. Gelukkig zijn er een aantal middelen voorhanden om je nieuwe volgers te bereiken:

 1. Het begint bij je eigen mensen
  Zorg dat alle medewerkers van jullie organisatie (die een LinkedIn profiel hebben), gekoppeld zijn aan de LinkedIn bedrijfspagina. Dit gebeurt automatisch op het moment dat ze bij het bedrijf werken. Vraag ze vervolgens de content die gedeeld wordt op de LinkedIn bedrijfspagina te liken en/of te delen.
 2. Gebruik je website (en andere kanalen)
  Gebruik je website om mensen door te verwijzen naar je LinkedIn bedrijfspagina. Plaats een LinkedIn logo (bijvoorbeeld bij je contactgegevens) om geïnteresseerden door te verwijzen naar je LinkedIn bedrijfspagina. Laat zien dat je Social Media gebruikt! Dit geldt ook voor andere kanalen zoals je e-mailhandtekening en zelfs je andere social media platforms.
 3. Deel content
  Aan het eind van de dag is er maar één echte reden waarom mensen je bedrijfspagina volgen en dat is omdat er iets (waardevols) te volgen valt. Deel daarom regelmatig content. Denk hierbij aan de blogs van je website, bedrijfsnieuws, video’s, interessante verhalen, maar ook vacatures. Hoe meer relevante content je deelt, hoe groter de aantrekkingskracht is.
 4. Exclusieve content
  Veel van de content die je op de LinkedIn bedrijfspagina deelt, deel je waarschijnlijk ook op andere kanalen. Dat is in de basis prima. Echter kan het helpen om (sommige) content exclusief aan te bieden op de LinkedIn bedrijfspagina, waardoor het interessanter wordt om deze te volgen. Je kunt er ook voor kiezen om ‘first notice’ principe toe te passen en de content op de LinkedIn bedrijfspagina 24 uur eerder te delen dan op de andere kanalen. Ook hierdoor is het interessant om deze te volgen. Benoem dit vervolgens op je andere kanalen, zodat je geïnteresseerden doorverwijst naar de juiste plek om als eerste op de hoogte te zijn.
 5. Link vanuit externe blogs en artikelen
  Publiceren jullie wel eens content op andere kanalen, blogs of platformen? Vergeet daarbij niet te linken naar de LinkedIn bedrijfspagina. Via externe kanalen bereik je een breder publiek en het is zinvol om dit publiek de kans te geven om meer te leren over jullie bedrijf.
 6. Vergeet de analytics niet
  Kijk regelmatig in de analytics van je LinkedIn bedrijfspagina. Zo kun je zien welke content beter werkt dan andere. Ook vind je hier verschillende cijfers over de volgers en bezoekers van je LInkedIn bedrijfspagina. Gebruik deze om je content nog passender te maken.
 7. Interactie met je publiek
  Des te meer interessante content je publiceert, des te groter de kans dat mensen gaan reageren op je content. Laat de kans om in gesprek te gaan niet liggen. Hoe meer volgers je daadwerkelijk betrekt in je verhaal, hoe beter.
 8. Help mensen herinneren (om je LinkedIn bedrijfspagina te volgen)
  Wanneer je regelmatig content deelt die waarde toevoegt voor je volgers is het niet erg om zo nu en dan te vragen om je pagina te volgen. Post een kort bericht, een video of een afbeelding waarmee je mensen herinnert om je LinkedIn bedrijfspagina te volgen. Let hierbij op dat je dit niet te vaak doet in verhouding met je andere content. Herinner vooral jezelf dat het gaat om waarde leveren aan je volgers en niet andersom.
 9. Maak je bedrijfsprofiel compleet
  Dit is een open deur, maar gaat stiekem toch vaak fout. Maak de LinkedIn bedrijfspagina compleet door alle informatie volledig in te vullen. Niemand volgt een pagina waarvan ze geen idee hebben waarover het eigenlijk gaat.
 10. Maak gebruik van hashtags
  Ook LinkedIn ondersteunt inmiddels het gebruik van #hashtags. Door hashtags toe te voegen aan de updates op je LinkedIn bedrijfspagina zorg je dat deze content vindbaar wordt voor mensen die je pagina (nog) niet volgen. Er zijn meerdere populaire hashtags waarop regelmatig gezocht wordt door heel veel mensen. Door deze toe te voegen aan je updates, komen deze naar voren in de zoekresultaten.
 11. Communiceer branche specifiek
  Hoe je het ook went of keert. Vrijwel iedere LinkedIn gebruiker is voornamelijk geïnteresseerd in updates over z’n eigen branche, z’n eigen markt, z’n eigen problemen en kansen. Door updates te delen die antwoord geven op vragen binnen een specifieke branche of markt, zorg je dat je onder de aandacht komt van deze doelgroep. Deel jullie kennis, ervaring en tips voor specifieke branches en je zult merken dat je vanzelf relevant wordt om te volgen.
 12. Andere social media platforms
  Interessante update gedeeld op je LinkedIn bedrijfspagina? Deel deze ook eens via je andere kanalen. Op deze manier breng je jullie Facebook en Twitter volgers op de hoogte van de LinkedIn bedrijfspagina.
 13. Content promoten
  Naast alle mogelijkheden om jullie publiek te ‘verleiden’ om je LinkedIn bedrijfspagina te volgen op het gebied van content en externe kanalen kun je natuurlijk ook campagnes draaien via LinkedIn. Via de LinkedIn campagne-manager kun je de update promoten en onder de aandacht brengen van je doelgroep. Hiervoor zul je wel mediabudget moeten betalen, maar met een goede B2B propositie kan dat het zeker waard zijn. Let op, het is vrij makkelijk om snel en veel geld uit te geven aan LinkedIn campagnes, maar het is minder makkelijk om er ook daadwerkelijk resultaat uit te halen. Lees je daarom eerst goed in, voordat je aan de slag gaat, of maak gebruik van een specialist.

Lees hier de nieuwste 24 tips voor meer volgers op je LinkedIn bedrijfspagina.

Wil jij meer volgers op je LinkedIn bedrijfspagina? Download dan nu hier ons white paper “Social selling strategie voor je business.” en je kan er gelijk mee aan de slag.

Vind je deze tips leuk, waardevol of interessant? Geef een reactie of deel het met je volgers via de social media deel knoppen! Succes!

Zie ook: B2B marketingMarketing automationContent marketingB2B marketing uitbesteden

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.